Budite realni: Pravi razlozi zašto treba da zaboravite na bivše partnere

Ulepšana sećanja na bivšu ljubav sputavaju nas da nastavimo dalje sa našim emotvnim životom. Ne upadajte u zamku selektivnog pamćenja, već se na pravi način izborite sa 'duhovima prošlosti'.

Lažna sećanja

Svaki prekid veze je jedan od bolnijih trenutaka u životu. I teško se preboli. Iz raznih pobuda ljudi su skloni idealizovanju bivših ljubavi, kao i selektivnom pamćenju usled kog zborave sve loše stvari, a sećaju se samo onih lepih. Zbog toga se neki i požele vratiti bivšoj ljubavi, ali zapamtite da to nije prava slika. Ukoliko ne uspevate da se setite loših stvari tražite od prijatelja da vas potsete zbog čega ste najviše ‘kukali’.

Prihvatite da je kraj

Teško je prihvatiti da je došao kraj vašoj vezi, ali moraćete ako želite da krenete dalje. Moraćete proći kroz razne faze besa, tuge, ogorčenosti, utučenosti. Ali važno je proći sve te faze, jer ćete na taj način biti spremni za novi početak.

Postoji razlog za raskid

Ako ste prekinuli svoju ljubavnu vezu postoji dobar razlog za to.  Da li je to prevara, neslaganje u karakterima ili nešto treće nije ni bitno, ali činjenica je da razlog postoji. Nema razloga da se mirite, jednom pokidana nit se može sastaviti, ali ostaje čvor.

Sputava vas da nastavite dalje

Stalno razmišljanje o bivšem partneru i prošlim vremenima koči i usporava vaš napredak u ljubavi i početak novih romansi. Razmišljanje šta radi i praćenje svega što objavljuje na društvenim mrežama, gledanje starih zajedničkih fotografija i raspitivanje o njegovom trenutnom stanju sputava vas da nastavite svoj život. Dakle, glavu gore i zaboravite na ove poteze očajnika, već krenite u nove pobede.

Novi početak

Prihvatite ove savete, odbolujte bivšu ljubav, dignite glavu i najširim osmehom krenite u nove životne avanture. Samo sa takvim stavom možete biti uspešni i srećniu novom ljubavnom poglavlju. Zapamtite, niko ne voli tužne i očajne ljude.