BUDITE SAME SVOJ STILISTA: Dame, ovo su modni saveti uz koje ćete izgledati kao da ste sišle sa piste

Postoje kombinacije boja za koje je poznato da se slažu, poput crne i bele ili crvene i crne - to je postalo gotovo univerzalno pravilo.

Ogledalo Žena
Foter/thezartorialist.com / photo on flickr

Ali, da li ste znali da određene kombinacije nijansi izgledaju i luksuzno?!

Poznata modna stranica WWW izdvojila je top četiri kombinacije boja zbog kojih odevne kombinacije uvek izgledaju skupoceno:

1. Zelena i boja konjaka

Prema mišljenju modnih znalaca, efekat luksuza najbolje se postiže se kombinovanjem maslinasto-zelene ili kaki-zelene i konjak-smeđe nijanse, i to tako da odevni komadi budu u zelenoj, a dodaci i cipele u smeđoj boji.

2. Žuta i plava

Previše pastelnih nijansi u jednom izdanju često ne daje dobar modni rezultat, ali ne kada su u pitanju svetloplava i svetložuta! Tajna je u kontrastu između tople i hladne boje zbog kojeg je ova kombinacija pastelnih nijansi i te kako poželjna.

3. Bež i bela

Obožavateljke modnog minimalizma odavno su verne ovoj kombinaciji boja. Eksperimentišite sa prljavo-belom nijansom umesto klasične bele ili pak obe kombinujte sa bež komadima.

4. Crvena i roze (verovali ili ne!)

Nekadašnja tabu kombinacija danas je jedna od omiljenih među trendseterkama koje znaju da u pravoj izvedbi ove dve boje mogu da izgledaju neverovatno šik! Stručnjaci savetuju kombinovanje zagasitih i dubokih nijansi, ali najhrabrije ljubiteljke mode posegnuće i za ostalim nijansama iz bogate ružičaste i crvene palete.