ČAK I ONE NAJISKUSNIJE DOMAĆICE GREŠE: Otkrivamo kako se pravi najsavršeniji i najkremastiji PIRE KROMPIR!

Poznati kuvar tvrdi da je ovo jedini ispravan način kuvanja krompira jer će tako u samom pireu ostati svi ukusi - krompira i vode u kojoj se kuvao.

pixabay.com

Pire krompir je na mnogim trpezama jedan od omiljenih priloga koji se servira uz ručak, a savršeno se slaže uz prženo meso ili gulaš.

Poznato je da su za dobar pire krompir bitna dva faktora – vrsta krompira i temperatura pripreme.

Kuvar Tiler Florens, sa najpoznatijeg televizijskog kanala “Chef s Food Network” koji se bavi hranom tvrdi da ga ljudi na pogrešan način spremaju.

Oguljeni i oprani krompir treba kuvati u pavlaci za kuvanje u kojem smo prethodno rastopili maslac.

  • Operite, ogulite i iseckajte krompir, te ga dodajte u lonac sa pavlakom za kuvanje (cca. 0,5l)
  •  Dodajte i 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca
  • Po želji dodajte so, začine ili beli luk
  • Poklopite lonac i ostavite da se lagano krčka 20 minuta
  • Procedite krompire, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao, i pomalo dodajte u posudu s krompirima
  • Ispasirajte krompir