CENTIMETRI SU IPAK BITNI: Evo kakvi muškarci su bolji materijal za vezu

Nedavnom izjavom da bi umesto konvencionalnih parova – atraktivnih žena i visokih i uspešnih muškaraca, više volela da u javnosti viđa manje popularne kombinacije – punačke žene i zgodne tipove ili visoke žene i niske muškarce, glumica Džamila Džamil pokrenula je opširnu raspravu na društvenim mrežama.

Ljubav
Pixabay.com

I dok “konzervativna” struja zagovara teoriju da su visoki pripadnici jačeg pola privlačniji jer prvenstveno ulivaju osećaj sigurnosti nežnijem polu, veliki je i broj onih koji smatraju da centimetri nemaju nikakve veze sa privlačnošću i muževnošću.

Naprotiv, ovu učesnici rasprava na društvenim mrežama smatraju da su niski muškarci zapravo daleko strastveniji, a neretko i lepše fizičke spoljašnjosti.

Setite se samo da su kroz istoriju najveći zavodnici zapravo bili “krateži”, a među najpoželjnijim muškarcima današnjice nalaze se Džoni Dep, Bred Pit, Mark Volberg, Al Paćino, Robert Dauni Džunior… sve glumci koje karakteriše niži rast.

U filmovima nesvakidašnje kombinacije, tipa bucka i fitnes trener ili maneken i “neugledna” učiteljica, nisu retkost, ali zašto nije tako u stvarnom životu? Kako stručnjaci kažu, ženska opsednutost visokim ljudima povezana je sa patrijarhatom.

Međutim, stručnjaci isto tako kažu i da su niski muškarci uglavnom mnogo bolji partneri. A evo zbog čega bi trebalo da razmislite o vezi sa niskim muškarcem.

Rade na svojoj ličnosti

Oni će uložiti mnogo više truda pokušavajući da svojom ličnošću impresioniraju partnerku, budući da im visina već nije jača strana.

Posvećeni su

Nauka je pokazala da se ovi muškarci ređe odlučuju za brak, ali zato je kod njih stopa razvoda znatno manja nego kod visokih – čak za 32 odsto. To znači da, ako ste dovoljno otvoreni da zanemarite razliku u visini, odabrali ste muškarca koji je posvećen vašoj vezi.

Uz njega ćete se osećati kao manekenka

Istraživanja su pokazala da muškarcima nije bitna visina njihovih partnerki. On je već prihvatio da ste viši od njega, što vama daje priliku da nosite cipele kakve god želite – i ravne i vrtoglavo visoke potpetice. Bonus je što ćete se uz niskog muškarca uvek pomalo osećati kao manekenka.

Bitno im je da dobro zarađuju

Studija je pokazala da 79 odsto muškaraca nižeg rasta imaju izraženu radnu etiku i trude se da rade i prekovremeno kako bi sebi i partnerki obezbedili lagodniji život.