Često koristite peglu za kosu? Verovatno je sve vreme POGREŠNO KORISTITE

Pegla za kosu
Pixabay.com

Peglanje kose izgleda kao prilično lak zadatak, ali uglavnom traje mnogo duže nego što ste očekivali...

 

Ako vam je kosa gusta ili kovrdžava, njeno ravnanje vas može “zaglaviti” u vremenu, dok žene sa tanjom kosom nemaju takvih problema i potrebno im je dosta manje vremena i za peglanje, ali i njeno stilizovanje u vidu frizura itd.

Predstavljamo vam nekoliko saveta, kako da izbegnete vremenski predugačko ravnanje i kako da to na najefikasniji način uradite.

1. Pranje kose

Čistu kosu je najlakše izravnati, pa se zato preporučuje njeno pranje pre stilizovanja. NAravno, pre nego što krenete da je peglate, vodite računa da je ona potpuno suva, kako je ne biste dodatno oštetili. Ako nemtae vremena za njeno pranje, onda će i nanošenje šampona za suvo pranje biti dovoljno.

2. Dobra temperatura

Da li vaša kosa može podneti toplotu? Eksperimentišite sa jačinom toplote kako biste saznali koja je najveća temperatura koju kosa može da podnese. Najjača temperatura na pegli je uglavnom prejaka, pa je izbegavajte. Polako krenite od najmanje temperature ka većoj i pratite na kojoj temperaturi se vaša kosa najbolje ispravlja.

3. Preparat za zaštitu kose od toplote

Ovaj preparat je obavezan i obavezno treba da ga imate u svom kupatilu jer je on kao krema sa zaštitnim faktorom. Ovo je posebno važno ako ispravljate kosu sa većom temperaturom. Manje oštećenja znači manje lomljenja i naelektrisanja, što će učiniti kosu lakšom za ispravljanje.

4. Investirajte

Dobra pegla može napraviti ogromnu razliku. Ako ste uvek u žurbi, preporučujemo pegle koje se brzo zagrevaju i koje se automatski isključuju kada ih ne koristite nakon nekoliko minuta.

5. Veličina jeste bitna

Kada kupujete novu peglu za kosu, vodite računa da ne bude širine preko 4cm. Sa manjom peglom ćete moći ispeglati i koren kose, dok deblja nije toliko dobra za ispravljanje, koliko je odlična za pravljenje frizura.

6. Podelite kosu

Šta god da radite, nikada nemojte nasumično ispravljati pramenove kose. Iako ta metoda deluje brzo, nećete efektivno ispraviti kosu. Umesto toga, podelite kosu na nekoliko delova uz pomoć šnala i ispravljajte manje delove. Na ovaj način nećete prelaziti preko istih pramenova više puta, a ako žurite, ipravite samo prvi sloj kose.