ČETIRI NAJVEĆA MITA O NEZI KOSE: Čak i da vam frizeri ovo kažu, NEMOJTE IH SLUŠATI!

Zdrav izgled kose nije jednostavno postići, zbog čega je to nešto u šta većina žena ulaže dosta svog truda, vremena i novca. Ipak, neretko su brojni mitovi, zastupljeni u svetu lepote, prva prepreka na putu ka besprekornoj kosi.

kosa
Pixabay.com

Niko ne ostaje ravnodušan na bujnu, blistavu i zdravu kosu, a kako je ona simbol ženstvenosti, san je svake žene. Međutim, krajnje je vreme da se otarasite pojedinih zabluda i posvetite se adekvatnoj nezi. Ovo su najzastupljeniji mitovi o negi kose:

Često šišanje podstiče brži rast kose

Ovo je sigurno savet koji vam je dala gotovo svaka vaša drugarica, pa ipak, to je samo mit. Kosa raste maksimalno 2 cm mesečno, bez obzira koliko se često šišate. Šišanje i uklanjanje oštećenih krajeva, čine da kosa izgleda zdravije i gušće, ali ako želite da ona brže raste, umesto na šišanje, fokusirajte se na preparate, koji će bogato hraniti dlaku i podstaći brži rast kose.

Hladna voda utiče na sjaj vaše kose

Ovo je apsolutna zabluda. Naša kosa ne sadrži žive ćelije na koje toplina vode može uticati. Da biste doprineli boljem sjaju vaše kose, odaberite dobar regenerator i zaboravite bespotrebno smrzavanje ispod tuša.

Oporavak oštećene kose

Koliko god da vam određeni proizvodi obećavaju rekonstrukciju oštećene kose, to je jednostavno nemoguće. Oni mogu uspešno ojačati i poboljšati kvalitet zdrave kose, ali se oštećena kosa ne može oporaviti, jedini lek za nju je šišanje.

Učestalo pranje kose dovodi do njenog opadanja

Opadanje kose, nema nikakve veze sa učestalim pranjem, zapravo, to je dermatološki problem. Učestalo pranje kose, može dovesti do češćeg mašćenja kose, ili pak do pojave peruti. Idealna mera pranja kose, koje ne može naštetiti njenom kvalitetu je 3 puta nedeljno.

Ukoliko želite zdravu i bujnu kosu, zaboravite na ove neutemeljene mitove i posvetite se adekvatnoj negi kose!