U ulozi moderatora Marina Kosanović razgovarala je sa učesnicima ovog panela: dizajnerom Igorom Todorovićem, glavnim i odgovornim urednikom srpskog izdanja Harper’s Bazara Petrom Janoševićem, spisateljicom Jelenom Bačić Alimpić i influenserkom i modnom blogerkom Anastasijom Đurić.

Posle toga usledile su revije, a publici u Master centru Novosadskog sajma najpre se predstavila crnogorska dizajnerka Sanja Bobar. Njenu reviju otvorila je spisateljica Jelena Bačić Alimpić, koja je pročitala odlomak iz svog romana “Ringišpil”, koji je bio inspiracija crnogorskoj kreatorki za novu kolekciju na čijem stvaranju je radila prethodnih 6 meseci.

Poput perlica koje je dizajnerka vešto kombinovala sa materijalima, na pisti su se nizale manekenke u kreacijama koje su prisutne ostavljale bez daha. Prikazane su elegantne haljine, kao i kombinezoni sa elementima ručnog rada koji su se prvi put našli u kolekciji ove dizajnerke.

– Ringišpil života nam konstantno pruža niz lepih, veselih i donekle nezaboravnih vožnji i otuda potiče moja inspiracija za ovu kolekciju. U nekoj meri krivac za ovu moju modnu priču je moja prijateljica Jelena Bačić Alimpić koja je večeras bila prisutna na sceni. Modeli iz ove kolekcije su lepršavi, drugačiji, a tu su i perlice koje su sve to ispratile. Na ženskom telu volim da istaknem seksepil, za koji smatram da svaka žena koja nosi moje modele mora da ima. To je moćna, energična i samouverena žena – istakla je Sanja Bobar.

Svetlana Braun/Miloš Ćetojević

Potom je na programu bila revija italijanske dizajnerke Vanese Mach, koja je za pozadinsku muziku izabrala energičnu pesmu Morirò da re, čiji ritam je na pravi način ispratio predstavljanje njene kolekcije.

Potom je usledila magična revija dizajnerke Dušice Županjac i njenog brenda Prik, koja se nakon britanske i slovenačke publike, najzad predstavila i srpskoj. Kolekcijom, koja prvi put u njenoj karijeri nije imala naziv, svoje modele prikazala kroz sebe, tražeći inspiraciju u razgovoru sa svojim mušterijama i kreirajući potom komade koje bi i ona lično nosila.

Modele iz ove kolekcije predstavile su manekenke koje su imale pokupljenu kosu i diskretnu, nežnu šminku koja im je isticala lice. Boje koje dominiraju su crna i bela koje se smenjuju, uz bež nijanse.

Naredni, peti blok 11. Serbia Fashion Weeka otvorila je revija Ritienne Zammit, dizajnerke sa Malte. Zanimljivi, ekscentrični i ženstveni modeli od kojih pojedine kreacije izazvale vidnu fascinaciju publike, pa je dizajnerka po završetku revije bila oduševljena brojnim pohvalama koje je dobila. Ona ističe da joj je zadovoljstvo što ponovo učestvuje na Serbia Fashion Weeku i to da je saradnja Nacionalnih nedelja mode veoma važna, te da je sjajna prilika da poznati, ali i manje popularni dizajneri predstave svoj rad širem auditorijumu.

– Za mene je Serbia Fashion Week sjajna prilika i zaista fenomenalno iskustvo – zaključila je kreatorka Ritienne Zamit.

Jedna od omiljenih modnih kreatorki na našim prostorima, Milica Tričković, nakon Milano Fashion Weeka, svoju kolekciju inspirisanu hrišćanskom srednjovekovnom umetnosti predstavila je i domaćoj publici. Sama dizajnerka ističe da se svake sezone veoma raduje Serbia Fashion Weeku jer smatra da je Nacionalna nedelja mode zaista vredna pažnje i veoma dobro organizovana.

Blok je zatvorila revija dizajnerke Jovane Živković, koja je ovog puta pored nakita, prvi put predstavila i svoju kolekciju haljina.

– Kolekcija koju sam prikazala inspirisana je nakitom koji inače dizajniram, tako da sam ovog puta odlučila da to prenesem na svilu i da to ukombinujem sa kožom, kako bi bilo interesantnije uz neke detalje koji su rađeni ručno – ističe Jovana koja je veoma zadovoljna reakcijama publike na svoju kolekciju.

Suzana Perić, dobro poznata našoj publici, ove sezone predstavila je svoju novu kolekciju New Vamp koju čine modeli inspirisani glamurom, izrađeni od najkvalitetnijih atraktivnih materijala – svile, čipke, kože i pamuka ukrašenog štrasom i svetlucavim nitima.

Kolekcijom Sortileges, Emerika Fransoe završen je četvrti dan Serbia Fashion Weeka.loading...