Uživaćete u ovoj "tradicionalnoj", a ipak modernoj poslastici. Breskve u kolaču koji podseća na klasičan patišpanj - kombinacija koje ne može da omane. Prijatno.
Sastojci:
- 1 šolja omekšalog putera ili margarina
- 2 šolje šećera
- 4 jaja
- kesica vanilin šećera
- 3 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičica soli
- 2 šolje sitno isečenih breskvi
Priprema:
Zagrejte rernu na 165 stepeni. Podmažite pleh i pospite ga sa malo šećera.
U velikoj posudi smutite zajedno puter i šećer dok se lepo ne umute. Dodajte jedno po jedno jaje, ali posle svakog dodavanja dobro izmiksajte. Kada završite se mućenjem, dodajte vanilin šećer.
Odvojite 1/4 šolje brašna za kasnije, a ostatak brašna, prašak za pecivo i so postepeno dodajte u prethodno napravljenu smesu.
Komadiće breskve umačite u brašno, pa ih stavljajte u smesu sa puterom i jajima. Kada završite sa time, sve sipajte ravnomerno u već pripremljen pleh.
Pecite od 60 do 70 minuta. Neka se kolač prohladi 10 minuta. Služite uz toping od jagode i sladoled.
Prijatno!