ČIK MU ODOLITE: Najjednostavniji recept za KOLAČ OD BRESKVE!

Uživaćete u ovoj "tradicionalnoj", a ipak modernoj poslastici. Breskve u kolaču koji podseća na klasičan patišpanj - kombinacija koje ne može da omane. Prijatno.

 

Sastojci:

  • 1 šolja omekšalog putera ili margarina
  • 2 šolje šećera
  • 4 jaja
  • kesica vanilin šećera
  • 3 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičica soli
  • 2 šolje sitno isečenih breskvi 

Priprema:

Zagrejte rernu na 165 stepeni. Podmažite pleh i pospite ga sa malo šećera.

U velikoj posudi smutite zajedno puter i šećer dok se lepo ne umute. Dodajte jedno po jedno jaje, ali posle svakog dodavanja dobro izmiksajte. Kada završite se mućenjem, dodajte vanilin šećer. 

Odvojite 1/4 šolje brašna za kasnije, a ostatak brašna, prašak za pecivo i so postepeno dodajte u prethodno napravljenu smesu. 

Komadiće breskve umačite u brašno, pa ih stavljajte u smesu sa puterom i jajima. Kada završite sa time, sve sipajte ravnomerno u već pripremljen pleh.

Pecite od 60 do 70 minuta. Neka se kolač prohladi 10 minuta. Služite uz toping od jagode i sladoled.

Prijatno!