Činjenice o celulitu koje će vam pomoći da ga se rešite

Sve žene sveta pate od 'pomorandžine kora', a mnoge drže iscrpljujuće dijete kako bi se rešile ove nelagodne pojave. Međutim, istraživanja jasno pokazju kako i izrazito vitke devojke muči celulit.

Da bi se izborili sa ovom neprijatnom pojavom na vašoj koži nisu potrebene samo drastične dijete, već kombinacija isharene, fizičke aktivnosti, masaža i krema. A pre nego da krenete u „napad” na celulit, obratite pažnju na ove detalje.

Upoznaj neprijatelja

Potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubljenjima i čvorićima, danas poznata kao celulit problem je svih žena. Ona nastaje zbog nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom. Tako dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima, te se stvara karakteristično nabiranje gornjeg sloja kože.

Zašto ga muškarci nemaju?

Žene imaju nežniju kožu te po prirodi imaju više masnog tkiva na guzi i bedrima. Muškarci sa druge strane imaju mnogo deblju kožu i ona bolje „drži” mišiće. Takođe, celulit se povezuje sa ženskim polnim hormonom.

Voda pomaže, ali ne onoliko koliko mislimo

Dve litre vode će pomoći da se izbaci višak toksina iz tela, ali zaista nema potrebe piti velike količine vode, jer to neće napraviti nikakvu razliku.

Mišići umesto mršavljenja

Ukoliko ste mršavi i mučite muku sa celulitom, najbolje bi bilo da krenete u teretanu i dobijete na mišićnoj masi. Devojke koje imaju višak kilograma, bilo bi dobro da ih skinu i problem sa pomarandžinom korom će se smanjiti.

Dobre kreme protiv celulita zaista pomažu

Naučno je dokazano kako brojne kreme s pametno odabranim sastojcima kao što su cekropija, kafa, cimet i slični, na koži pokazuju odlične rezultate. Međutim, nemojte očekivati da će korišćenje krema moći da skroz uklone celulit za samo dve nedelje.