Krpe za čišćenje

Krpe za čišćenje s mirisom limuna su osvežavajuća alternativa skupim i često previše hemijski natopljenim dezinfekcijskim maramicama koje možete da kupite u prodavnici.

Uputstvo: Potopite nekoliko čistih krpa u smesu u koju ste stavili jednaku količinu vode i alkoholnog sirćeta, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i sok od četiri do šest limuna. Savijte ih kao rolat. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi dok ne budete spremni za čišćenje.

Domaći deterdžent za mašinsko pranje sudova

Od limuna možete da napravite i deterdžent za mašinsko pranje sudova.

Uputstvo: Kombinujte 1/4 šoljice sode bikarbone, 1/4 šoljice belog sirćeta, kašičicu morske soli, dve kašike limunovog soka i sipajte smesu direktno u odeljak za detardžent vaše mašine za sudove.

Rešite se grube kože na petama

Suva i gruba koža nikako nisu lep prizor pogotovo u letnjim danima. Dobra vest je da vitamin C može da izleči i žuljeve i zadebljanja na koži stopala.

Uputstvo: Izrežite limun na pola, izvadite unutrašnjost, stavite na petu i obujte čarape. Ostavite tako 20 minuta. Ponavljajte postupak svakodnevno dok vam pete ne postanu mekane.

Očistite mikrotalasnu

Zahvaljujući limunu brzo i jednostavno možete da očistite mikrotalasnu pećnicu.

Uputstvo: Izrežite limun na pola i iscedite ga u posudu koja može da se koristi u mikrotalasnoj. Dodajte pola šoljice vode i drugu polovinu limuna. Stavite posudu u mikrotalasnu i ostavite je dok voda ne provri. Nakon toga pećnicu obrišite krpom.

Očistite vrata od tuš kabine

Mrlje od sapuna i kamenca ponekad je veoma teško očistiti. Limun i morska so mogu da vam pomognu da očistite naslage od kamenca na vratima tuš kabine.

Uputstvo: Jednostavno isecite limun na pola, umočite ga u morsku so i izribajte vrata kružnim pokretima. Nakon toga ih isperite vodom.

Piling od limuna

Uz pomoć limuna možete da napravite idealan piling za vaše telo.

Uputstvo: Pomešajte šoljicu krupne morske soli, pola šoljice slatkog bademovog ulja, koricu od jednog limuna i osam kapi eteričnog ulja peperminta.

Univerzalno sredstvo

Napravite univerzalno sredstvo za čišćenje od limuna i uštedite novac.

Uputstvo: Pomešajte jednaku količinu limunovog soka, alkoholnog sirćeta i vode u bocu sa raspršivačem. S ovim sredstvom možete da čistite prozore, podove, masnoću na šporetu, pa čak i vaše kupatilo.