ČIZKEJK SLADOLED: Napravite sami ovu poslasticu, idealnu za vrele dane koji su pred nama (RECEPT)

Sladoled je mnogima omiljena letnja poslastica i zbog toga vam predstavljamo još jedan, brz i lak recept. Spremićete ga čas posla i uvek ćete biti spremni za iznenadne goste!

Sladoled
Freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Za ovu poslasticu potrebno vam je samo pet sastojaka i 10 minuta!

Sastojci:

  • 180 grama krem sira
  • 100 grama jagoda (malina, borovnica)
  • 60 grama putera
  • Dve kašike šećera u prahu
  • Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi oko sat vremena pre nego što počnete da pravite sladoled.

Jagode izblendirajte, sami odlučite da li želite da sladoled ima glatku teksturu ili više volite da osećate komadiće voća.

U činiji mikserom na srednjoj brzini umutite jagode, šećer u prahu, otopljeni puter i ekstrakt vanile, zatim dodajte krem sir i miskirajte dok se smesa ne ujednači.

Stavite sve u činiju koja sme u zamrzivač, i ostavite da se stegne, najmanje dva sata pre služenja.