ČKALJINA CRNA LISTA: Spisak glumaca sa kojima je Miodrag Petrović ODBIJAO da sarađuje (FOTO)

Miodrag Petrović Čkalja zasigurno je jedan od najboljih glumaca komičara sa naših prostora, a njegove replike iz serija i filmova se dan-danas citiraju. Ipak, njegov šarm u drugi plan bava to da je Čkalja imao i poprilično nezgodnu narav, o čemu svedoči i spisak od osmoro glumaca s kojima ni pod kakvim uslovima nije želeo da sarađuje.

Miodrag Petrović Čkalja
YouTube Printscreen

O tome je prvi pre desetak godina govorio pokojni Bole Stošić, koji je otkrio da upravo zbog Čkalje nije odigrao ulogu u seriji “Bolji život”.

View this post on Instagram

A post shared by Provale iz domaćeg filma ? (@domace__provale)

U ‘Boljem životu’ me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka“, rekao je tada Bole Stošić u emisiji „Iskreno i lično“.

Glumac je i objasnio kada su se on i Čkalja posvađali.

“Posvađali smo se na savetu Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan. Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana.”

Inače, Čkalja je snimio više od 90 filmova i dobio je veliki broj nagrada. Međutim, to što je bio priznati i poznati glumac izgleda da nije bilo dovoljno da do kraja života ima širok osmeh na licu.

Pred kraj života se žalio se kako ga muči samoća. Bio je napušten od kolega, gledajući kako mu prijatelji jedan po jedan umiru, a Čkaljin čuveni osmeh počeo je da bledi. Godine 2002. je dobio nagradu za životno delo “Car Konstantin”. Njegov govor tada je potresao sve prisutne. Kraj života dočekao je u bedi.

Da sam u Americi i da sam primio ovako veliku nagradu, zahvalio bih se, prvo svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde“, rekao je Čkalja te 2002. godine.