ČORBA KOJA JE NI NALIK ONIMA KOJE KUVATE: Ali ćete je obožavati i praviti svakodnevno! (RECEPT)

Čorba
Pixabay.com

Što bi rekle bake - "prste da poližete"!

 

Sastojci:

  • 12 režnjeva slanine
  • 2/3 šolje putera
  • 2/3 šolje brašna
  • 7 šolja mleka
  • 4 velika pečena krompira, oljuštena i iseckana na kockice
  • 4 mlada luka, sitno seckana
  • 1 1/4 šolje rendanog kačkavalja
  • 1 šolja kisele pavlake
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 kafena kašičica bibera

Priprema:

Ispržite slaninu da bude reš, izmrvite je i ostavite sa strane.

Rastopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i mešajte da smesa bude glatka. Postepeno dodajte mleko, uz mešanje, da dobijete gust sos. Dodajte krompir i mlad luk, pa pustite da provri uz povremeno mešanje.

Smanjite vatru i ostavite na ringli još desetak minuta, pa dodajte slaninu, kačkavalj, kiselu pavlaku, so i biber.

Nastavite da kuvate uz povremeno mešanje, dok se sir ne rastopi.