Možda je cela serija delovala veselo i razigrano, ali on je u sebi nosio jedan doživljaj sa malim gledaocem koji i danas pamti.

 

Kerol Spini, lutkar koji je “oživeo” čuvenu Veliku Pticu u popularnoj dečjoj seriji “Ulica Sezam”, nedavno se pojavio na čuvenom forumu Reddit, gde je odgovarao na pitanja fanova iz svih delova sveta.

Kada su ga fanovi pitali da li postoji određeni susret sa nekim detetom na snimanju koji mu je ostao urezan u sećanju, odgovorio je sledeće:

“Evo jedne priče. Ovo je prilično tužna priča, ali je potpuno istinita. Dobio sam pismo od čoveka koji mi je napisao da njegov sinčić Džoi (5) boluje od tumora.

Bolest je bila u terminalnoj fazi, i Džoi je znao da će uskoro umreti.

Pitao me je da li postoji mogućnost da ja telefonom pozovem Džoija, jer je jedina stvar koja ga razveseli to kada vidi Veliku Pticu na televiziji. Pošto Velika Ptica nije bila jedan od glavnih likova, nekad bi se pojavila u epizodi, a nekada ne, što bi Džoija veoma rastužilo. Zato me je molio da ga pozovem i kažem mu kako je dobar i hrabar.

Uskoro sam ga pozvao.

“Halo! Hej, Džoi, to sam ja, Velika Ptica!”

Iznenađen, Džoi je pitao da li sam to zaista ja. Potvrdio sam i ćaskali smo desetak minuta. Na kraju razgovora rekao mi je “Baš mi je drago što si mi prijatelj Velika Ptico. Hvala što si me zvao. Ti me činiš srećnim”.

Kasnije sam saznao da mu je tog dana bilo posebno loše, i da su roditelji bili sa njim u bolnici jer su lekari bili uvereni da Džoi neće izdržati još dugo.

Otac mi je poslao pismo u kome mi se zahvalio. Rekao mi je da nije video Džoijev osmeh od oktobra. Ja sam ga pozvao u martu, i tek tada se nasmejao. Čim je spustio slušalicu, rekao je veselo roditeljima “Velika Ptica me je nazvala! On je moj prijatelj!”. Onda je sklopio oči i preminuo.

“Mesecima nismo videli osmeh našeg dečaka. Umro je sa osmehom na usnama. To nam je mnogo značilo. Hvala vam” – napisali su mi Džoijevi roditelji.loading...