Predstavnik Crne Gore na Eurosongu Vanja Radovanović izvinio se sinoć zbog šale na račun dece s invaliditetom na konferenciji za štampu u Lisabonu, uoči nastupa na evrovizijskom takmičenju.

 

Od Radovanovićeve šale ogradilo se i rukovodstvo Radio Televizije Crne Gore (RTCG), kvalifikujući je kao neprihvatljivu i neumesnu.

Crnogorski pevač je na konferenciji za štampu, na kojoj se predstavljao novinarima upitan da ispriča šalu, kazao: “Znate šta slepa i gluva deca dobijaju za Božić? Rak“.

Radovanović je kazao da je njegova šala neukusna i neumesna i da se “najiskrenije izvinjava” svima koje je uvredio.

– Šalu sam, prije svega, loše interpretirao. Njen autor je komičar Riki Džervejs i odnosi se na decu s kancerom. Ja sam čovek koji ima dvoje djece i bolna iskustva sa bolestima poput kancera i nikada se ne bih šalio na uvredljiv način s tim, da bih bilo koga povredio – kazao je Radovanović, a preneli su podgorički mediji.

Direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović ocenio je šalu predstavnika Crne Gore na Eurosongu kao neprihvatljivu i poručio da novinari, urednici i rukovodstvo RTCG ne žele da minimiziraju taj događaj, niti dele takve vrednosti.

– Ovo što smo videli je neumesno, neprimereno, neprihvatljivo i ne odražava stav rukovodstva i novinara Javnog servisa. Žalim zbog toga i nadam se da će Vanja Radovanović, koga znam kao korektnog i vaspitanog čoveka, naći način da objasni ovu situaciju i da se odredi prema svemu tome – rekao je Mićunović.

Radovanovićevu izjavu su osudili i mnogi putem društvenih mreža. On je sinoć nastupio u okviru druge, polufinalne večeri Eurosonga i nije izborio plasman za finale.loading...