ČUDESNA SUDBINA ZANOSNE INSTRUKTORKE: Imala je dve smrtonosne bolesti, a sada je kraljica gole joge (FOTO 18+)

Učiteljica joge Dorija Gani, iz jugozapadnog Londona, bavi se jogom već dvanaest godina, a njen put do oslobođenja i prihvatanja sebe bio je pun teškoća.

Pixabay.com

– Osećala sam se neverovarno dok sam gledala 16 golih muškaraca i žena kako sa mnom rade joga pozu. Kao učiteljica gole joge živela sam svoj san, pomažući drugima da prihvate svoja tela – rekla je Doria i započela svoju priču.

View this post on Instagram

A post shared by Naked Yoga Teacher📍London (@doriayoga)

– Odrastajući u Toskani u Italiji, dugo sam se borila s lošom slikom o sebi. Kao tinejdžerka sam imala malo više od 44 kilograma, a bila sam visoka samo 152 centimetra. Sa 25 ​​godina, dobila sam bulimiju i smršala sam na nezdravih 40 kilograma i premda sam se srećom oporavila nakon godinu dana – ispričala je.


– Onda sam 2005. godine, sa 29 godina, došla u London kako bih usavršila engleski jezik. Ubrzo sam zavolela London i na kraju odlučila da tu i ostanem. Četiri godine kasnije svet mi se poljuljao kad sam primetila da krvarim nakon seksa sa tadašnjim dečkom – rekla je Dorija i dodala da je odmah otišla na papa test i biopsiju.

– Rezultati su bili poražavajući, dobila sam najgoru moguću vest: imala sam rak vrata maternice u 3. stadiju. Operisala sam se 2009, nakon čega sam išla na hemoterapiju i radioterapiju, što je potaknulo ranu menopauzu. Bila sam u šoku kad su mi rekli da nikad neću moći da imam decu – ispričala je.

Mesecima nakon tretmana bila je slaba i jedan dan odlučila je da ode na jogu.

– Nikad pre nisam probala jogu i bilo mi je dobro ponovno se povezati sa svojim telom. Posle tri odlaska bila sam srećnija i uskoro sam krenula da idem svaki dan – rekla je i nastavila da joj se toliko svidelo da vežba jogu da je u 2014. uzela šest nedelja odmora kako bi otišla u Indiju i položila kurs za instruktora.


– Godinu dana kasnije otišla sam na Burning Man Festival u Nevadi, gde je prihvaćena golotinja. Jednog jutra videla sam manekenku kako gola pozira ispod ogromne skulpture. Bilo je tako kul da sam odlučila i ja da probam. Skidajući se, prišla sam tipu s kamerom i zamolila ga da me slika. Prvo kad sam počela da radim joga poze bila sam nervozna. Ali, on je fotografirao i to je bilo to. Na kraju sam se opustila i koncentrisala na svoje disanje, izgubljena u trenutku – ispričala je.

– Kad sam se vratila u London, htela sam iskustvo da podelim s drugima, a 2016. godine počela sam da radim individualne časove, prilagođavajući ih svom poslu u ljudskim resursima – prisetila se, dodajući da je uglavnom podučavala klijente koji su se oporavljali od raka i nudiste.

Bio je i jedan muškarac koji ju je pitao hoće li ga dirati dok radi golu jogu, na što mu je odgovorila nikako i odlučila da odbija klijente koji imaju seksualne želje, a ne želju za golom jogom.

– Prvi tečaj gole joge sam držala u prohladnoj dvorani u južnom Londonu u siječnju 2017. i svih 16 mjesta je bilo popunjeno. Prije toga bila sam jako nervozna, gotovo mi je pozlilo. Ljude sam rasporedila u polukrug tako da su svi okrenuti prema meni, a ne jedni prema drugima, i rekla sam im da buljenje i kritiziranje nisu dopušteni. Kad bih trebala ispraviti držanje učenika, razgovarala bih s njima, ali ih ne bih dodirivala, kako bi im bilo ugodno – objasnila je kako izgleda tečaj gole joge te granice koje je postavila kako bi svim učenicima bilo ugodno.

– Često studenti dolaze na moje satove tihi i nervozni, ali kad odu, svi čavrljaju i smeškaju se. Takođe se desi da se ljudi tokom ili posle časa rasplaču, što se događa kad se oslobodite stresa i traume. A to vam pruža gola joga – rekla je.

Dorija je ispričala kako je jedna je od njenih učenica bila silovana i patila je od depresije. Smatrala je da su njeni časovi korisni i da su sigurno mesto na kojem može biti gola s drugim muškarcima i ženama.