ČUDO PRIRODE: Ovo je RAJ NA ZEMLJI od kojeg vas deli 30 metara dubine (VIDEO)

to sua
instagram.com/ariel.land

Nema ništa lepše od pridrode. Ako ste sumnjali da se na zemlji skriva raj, odmah ćemo vas razuveriti. Zapravo, niste ni svesni da vas od raja deli 30 metara dubine. Jedna od najvećih lepota sveta nalazi se u državi, za koju možda i niste čuli – Samoa.

 

foto: instagram.com/ariel.land

Nezavisna država Samoa, poznata i kao zapadna Samoa je država u južnom Pacifiku u Polineziji. Samoa zauzima zapadni deo istoimenog arhipelaga, a sastoji se od devet ostrva, od kojih su najveća Savaji i Upolu.

Glavni grad Samoe, Apija, smešten je na ostrvu Upolu. Ostrvo Savaji nalazi se u severozapadnom, a Upolu u jugoistočnom delu države. 

Danas ćemo vas odvesti na jugoistok pomenutog ostrva Upolu, jer se upravo tamo nalazi jedna od najvećih lepota ove zemlje, ali i sveta. Inače, ovo ostrvo je vulkanskog porekla, ali je taj vulkan ugašen.

Naime, u blizini sela Lotofaga, nedaleko od obale, smeštena su dva prirodna jezera, koja se razlikuju od drugih po tome što je do njih potrebno spustiti se niz stepenice 30 metara u unutrašnjost zemlje, a onda vam jedino preostaje da se prepustite uživanju i čarima prirode.

 

#ToSua #samoaislands

Фотографија корисника Parrain Heitiare (@parraintahiti) дана

Prelepa dva jezera meštani zovu To Sua, što u prevodu na naš jezik označava rov, odnosno šanac. Bajkovita jezera održavaju vodeni nivo pomoću kanala koji je nastao delovanjem vulkanske lave.

 

A Beautiful Trip to #ToSua Ending in the #Hospital ??

Видео запис корисника Johnny Tuivasa-Sheck (@johnnytuivasa) дана

Ono što najviše čini ovo mesto prirodnim čudom jeste prelepa tirkizno zelena boja vode, koja će vas odmah očarati, a kada se spustite niz stepenice i kročite u ovo jezero poželećete da nikada ne izađete iz vode, čak i pored činjenice da se nalazite u dubini zemlje. Voda je kristalno čista i topla, a kada se ‘umorite’ od plivanja odmor možete potražiti na drvenoj platformi iznad jezera.

 

#ToSua #samoaislands

Фотографија корисника Parrain Heitiare (@parraintahiti) дана

 

Another one ? #Samoa #live #tosua

Видео запис корисника Keenan Tofaeono McBride (@keenanmcbridee) дана