ČUVAJTE SE: Ovo su najopasnija mesta za seks

Da ljubav ume da boli dokazuju i ovi primeri koji nam se mogu desiti u vrtlogu strasti.

Online agencija za spajanje ljudi, Meetville.com istražila je na koji se sve način parovi slučajno povređuju tokom seksa i koji komadi nameštaja ili stvari stradaju za vreme vatrene akcije.

Sasvim očekivano, krevet je komad nameštaja koji najčešće stradava, a zanimljivo je da je oko pet posto ispitanika uzelo dan bolovanja nakon što su se povredili.

Ostala opasna mesta za seks su stepenište, automobil, tuš kabina, spavaća soba, stolica, kuhinjski ormarić, bašta i WC školjka.

Slolomljene stvari najčešće su okvir kreveta, čaše za vino, ramovi za fotografije, stolice, šoljice, zidovi, fioke i komode, vrata, prozori i vaze. Istraživanje je takođe pokazalo da se manje ozleđuju parovi koji su fit jer su čvršći i spretniji.

Lekar Kevin Džardin, ujedno stručnjak za fitnes, objasnio je da se za vreme seksa oslobađaju endorfini, zbog čega se osećamo dobro i moćno. Ako ste u nekoj nezgodnoj poziciji tokom seksa, dodaje Džardin, možda nećete osećati neprijatnost jer uživate i tada se možete lakše povrediti, pasti ili izgubiti ravnotežu u ključnom trenutku.

Tako su najčešće fizičke povrede uganuće zglobova i uganuti gležanj, a tu su i modrice nastale zbog padova.