ČUVAJTE SVOJ BRAK: Kada vas nervira ponašanje SVEKRVE, setite se svih dobrih stvari koje je uradila za vas!

svekrva
pixabay

Znaju biti naporne i džangrizave ali postoji čitav niz razloga zbog kojih bi trebalo da ih poštujete.

 

Svekrve same po sebi umeju da budu komplikovane, a lepo se slagati sa svekrvom u najvećem broju slučajeva je gotovo nemoguća misija, bar tokom većeg dela vremena.

Nije retkost da odnos žene sa majkom njenog partnera bude zatrovan konfliktima i nerazumevanjem. Ona je odgajila muškarca kojeg volite, navikla je da se određene stvari rade na određeni način, i sad ste se vi udali za njega i imate sopstveni pristup svakodnevici, a i sopstveno mišljenje. Što, pokazaće se, nije uvek plus.

Ali, da ne biste ugrozili brak i, što je još važnije, sopstveni duševni mir, imajte razumevanja. Čak i u onim situacijama kad to zahteva ulaganje određenog napora.

Pokušajte da se stavite na njeno mesto. I kad vam je teško, setite se ovih nekoliko stvari:

Ona ima iskustvo koje vi nemate

Uveliko je radila neke stvari verovatno dok ste vi još bili u pelenama. Decenije iskustva su iza nje, i to iskustva koje bi trebalo da poštujete, a možda ponešto iz njega i da naučite.

Ona je odgajila muškarca kojeg volite

To nikad nemojte da zaboravite, i na tome bi uvek trebalo da joj budete zahvalni. Čak i kad vam ide na živce, čak i kad hiljaditi put kritikuje vaše kuvanje, ili vaše peglanje. Jer, zaljubili ste se u muškarca kojeg je ona podigla i vaspitala.

Voli vašu decu beskrajno

A bake su neprocenjiva dragocenost u životu svakog deteta. Nađite načina da volite ženu koja bi život dala za vašu decu. I nemojte nikad da zaboravite da je istinski blagoslov kad dete raste okruženo ljubavlju, roditeljskom, ali i onom koju nesebično daju bake i dede.

U najvećem broju slučajeva zaista uvek ima najbolje namere

Čak i kad vas nervira, čak i kad vam deli savete koji vam nisu potrebni. Čak i ako su njeni saveti u direktnoj suprotnosti sa vašim stavovima, ona ih daje iz ljubavi i želje da pomogne. A to bi trebalo da se računa, zar ne?

I nemojte da zaboravite jedno: ako imate sina, jednom ćete i vi biti u njenoj koži. Ponašajte se prema svojoj svekrvi onako kako biste voleli da se jednog dana žena vašeg sina ponaša prema vama.

Nije uvek lako poslušati ove savete, naravno, ali na duge staze, ako pokušate da u ljudima, pa i svojoj svekrvi, uvek vidite samo ono najbolje, život će vam biti lepši, lakši i srećniji.