ČUVAR PRAVIH MUZIČKIH VREDNOSTI: Njegove pesme vole i stari i mladi, a glas otapa i najtvrđa srca (VIDEO)

Ivan Milinković, kako pokazuju reakcije publike na ,,terenu“, oduševljava svojim novim samostalnim pesmama. Posle tri muzički raznovrsne numere, koje je publika više nego odlično prihvatila, publici ovih dana predstavlja dve numere u kojima neguje tradiciju, kvalitet i izvorne vrednosti.

Promo

Pesma “Nagovara soko razvigora”, pored veoma neobičnog naziva, kroz ekranizaciju donosi divne pejzaže sa Tare, podseća na izvornu pesmu, čuva tradiciju. Muziku za ovu numeru uradio je Dragan Nikolić, na tekst Ivana Karaklića, dok je za aranžman zadužen Predrag  Stojković.

“Imam pesmu po sadržaju i tipu vrlo retku, mislim da je jedinstvena, u svakom smislu. Želeo sam da u mom novom repertoaru imam pesmu koja sadržajem i stilski podseća na izvornu,  ali koja je obrađena aranžmanski tako da može da bude vrlo referentna kao pesma, kvalitetom i zvukom i koja bi se rado slušala i van granica naše zemlje. Pošto je ljubav kao tema uvek prisutna, ovde se ona metaforički opisuje kroz odnos sokola i njegove breze, tako da soko moli vetar razvigorac da mu pomogne kako bi njegova breza posle zime promrzla ponovo olistala i zablistala u punom sjaju i koja bi ga primila među svoje grane da odmara od letova koji su impresivni i visoki! Iz tog razloga sam izabrao lepoticu Taru, koja nudi svoju lepotu, koja se sama slika i nameće! U umetničkom smislu je to personifikacija ljubavi mladića i devojke ! Kako god ko tumačio,  mislim da smo uradili dobar posao ovom numerom i da će trajati ! Na kraju, publika će reći svoje”, rekao je Milinković u zvaničnom saopštenju za medije povodom nove numere.

Za par dana,  u potpuno novom ruhu, biće predstavljena i makedonska izvorna pesma “Jano mori”.