ČUVENI RATATUJI: Evo kako da sami spremite jelo kojim se ponosi FRANCUSKA KUHINJA

Jelo kojim se Francuska posebno ponosi je ratatuji. Za vas smo danas zato spremili recept za ovaj specijalitet.

printscreen

Priprema:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 plava patlidžana
  • 3 tikvice ili 3 žute paprike
  • 6 zrelih paradajza
  • šaka svežeg bosiljka
  • malo majčine dušice
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 1/2 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja, so, biber.


Priprema:

Na maslinovom ulju oko pet minuta dinstajte patlidžan, tikvice i paprike. Prebacite povrće u drugu posudu, a u tiganj i stavite crni i beli luk, bosiljak i majčinu dušicu. Prodinstajte oko 15 minuta, vratite povrće u posudu, dodajte paradajz, balzamiko sirce, prstohvat morske soli i crnog bibera, piše portal dijetamesecevemene.com.

Dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta. Odgore narendajte limunovu koru.