Čuvenom komičaru otkazani nastupi zbog seks skandala

Predstojeći nastupi čuvenog američkog komičara Bila Kozbija na televiziji otkazani su zbog sve češćih navoda u javnosti da je seksualno zlostavljao nekoliko žena u prethodnih nekoliko godina.

Kozbijev menadžer Dejvid Brokau izjavio je sinoć da se komičar neće pojaviti u poznatom šouu na televiziji Si-Bi-Es „Večernji šou s Dejvidom Letermanom”, ali nije naveo razlog
otkazivanja nastupa. Kozbi je 30. oktobra otkazao još jedan nastup.

Barbara Bouman optužila je nedavno Kozbija da ju je seksualno napao nekoliko puta u prošlosti.

„Kozbi je zadobio moje poverenje 1985. godine kada sam imala 17 godina i želela da postanem glumica. Ispirao mi je mozak da mi je kao otac i potom me seksualno napao nekoliko puta”, napisala je Barbara Bouman u kolumni objavljenoj u Vašington postu. Situacija se dodatno iskomplikovala za Kozbija pošto je komičar Hanibal Bareš u oktobru tokom svog nastupa u Filadelfiji rekao da je Kozbi „silovatelj”. Kasnije je taj snimljeni nastup postavljen na internet.

Protiv 77-godišnjeg Kozbija, koji nikada nije bio krivično gonjen, 2006. godine je podneta tužba da je dve godine ranije seksualno zlostavljao jednu ženu. Čuveni komičar nije želeo da komentariše nove optužbe na svoj račun.