Ako planirate da dočekate proleće sa novom frizurom, postarajte se da je uskladite sa oblikom lica, kako biste izgledali apsolutno savršeno.

 

Pre nego što sednete pod nečije makaze dobro razmislite o tome šta tačno želite. Iako će dobar frizer uvek znati da vas posavetuje oko toga kakva bi vam frizura lepo stajala, trebalo bi da i sami znate kakav stil vam priliči, a kakav fazon nikako ne smete da nosite.

OVALNO LICE

Ovo je najzahvalniji oblik lica. Odlično vam stoje skoro sve frizure, ali da biste na najbolji mogući način istakli crte lica isprobajte – blage talase, bob frizuru ili stepenastu frizuru srednje dužine kose.

OKRUGLO LICE

Trebalo bi da odaberete frizuru koja će uticati na to da vam lice deluje izduženije. Nemojte nikako seći kosu iznad nivoa brade. Neka to bude stepenasta duga kosa ili duga kosa sa šiškama koje su začešljane na stranu ili dugački talasasti konjski rep.

KVADRATASTO LICE

Imate veoma istaknute jagodice i bradu. Vama su suđene šiške, pa bi zato trebalo da isprobate bob sa šiškama, dugačku stepenastu frizuru sa šiškama ili talasastu frizuru srednje dužine – sa neobaveznim šiškama.

LICE U OBLIKU SRCA

Najjača karakteristika vašeg lica je brada, pa tako morate nositi frizuru koja će privlačiti pažnju na vaše obraze i oči. Isprobajte konjski rep vezan u stranu, kovrdžavu ili stepenastu frizuru srednje dužine.

LICE U OBLIKU DIJAMANTA

Na vašem licu obrazi su najistaknutiji, pa zato morate da odvučete pažnju sa njih. Preporučuje se izuzetno kratka, takozvana piksi frizura, kao i srednja dužina šišanja, sa razdeljkom na stranu, ali i talasasta frizura sa šiškama.