DA LI BEZUSLOVNA LJUBAV POSTOJI? Obavezno pročitajte OVO – u suprotnom ćete se brzo razočarati

Romantično očekivanje osobe da će naći pravog partnera koji će je voleti bezuslovno jeste siguran put u razočaranje.

pixabay.com

Gledajući filmove i serije u kojima su prikazani savršeni parovi, većina ljudi stekne nerealna očekivanja o ljubavi i vezama. Na osnovu toga formiraju se i neke pogrešne predstave, koje vaš ljubavni život mogu odvesti u propast – zato je bolje da što pre prestanete da verujete u ove mitove.

1. Ako se bezuslovno volite, veza ne treba da bude teška

Ljubav je proces i potrebno je da oboje radite na vezi, da bi ona bila uspešna i srećna. Dakle, bez obzira na to koliko se volite, važno je da se trudite jedno oko drugog – u suprotnom ljubav ne može da opstane.

Posmatrajte to kao lepo cveće koje će da uvene ako ga ne zalivate.

Da biste “zalivali” svoju vezu dobro je da naučite veštine komunikacije, koje će vam pomoći da sa partnerom imate otvorene i iskrene razgovore, koji su osnov za međusobnog poverenja, prenosi Telegraf.

2. Ukoliko vas neko drugi privuče – ne volite se

Ukoliko se desi da vas neko privuče, a da to nije vaš partner, verovatno ćete se uplašiti da među vama više nema ljubavi i da je sve izgubljeno.

pixabay.com

Međutim, treba da znate da, iako vas neko drugi privuče, ali se među vama ništa ne desi, to nije faktor koji definiše vezu sa partnerom. Vaše ponašanje je kriterijum za vezu, a ne neka kratkotrajna, prolazna privlačnost.

3. “Da me stvarno voli, usrećio bi me”

Umesto da pretpostavljate da vaš partner treba da se odrekne svega da biste vi bili srećni, izdvojite vreme da saslušate jedno drugo u vezi sa osećanjima i brigama koje vas muče.

To što slušate jedno drugo sa saosećanjem i što možete jedno drugom da kažete svoje potrebe, mnogo je veći pokazatelj uspeha vaše veze nego “skidanje zvezda sa neba” kakvo gledamo u filmovima.

Imajte na umu da je namera važna, čak i ako partner ponekad ne ispuni vaša očekivanja.

Prava ljubav postoji i zaista možete da uživate u srećnoj i zdravoj vezi, ako prilagodite svoja očekivanja realnosti.