DA LI JE MONOTONIJA ILI PREKID STRASTI? Evo zbog čega partneri prestaju da imaju REDOVNE ODNOSE

Spavanje
Ambro/freedigitalphotos.net

Parovi posle izvesnog vremena u vezi ili potpuno prestanu da imaju seks ili ga imaju veoma retko.

Zašto? Donosimo vam neke od razloga:

Na početku veze sve pršti od strasti i teško vam je da skinete ruke jedno sa drugog, ali vremenom strast počinje da bledi i sve ređe imate seks.

Naučnici su se time pozabavili kako bi utvrdili šta tačno ubije parovima želju za seksom posle izvesnog vremena, a ispostavilo se da prevara nije pri vrhu liste.

Na prvom mestu, kao glavni razlog, našao se manjak seksualne požude kod partenera.

Ovaj razlog praćen je manjkom vremena i prostora, dok je treći najveći ubica želje za seksom gust poslovni raspored, a zatim sledi loš seks.

Možda iznenađujuće, prevara je bila tek na petom mestu liste, zajedno sa zlostavljanjem od strane partnera.

Ono što još parovima ubija želju za seksom su problemi sa partnerovim karakterom, partner koji je “opsednu” odnosno neprestano zivka telefonom, šalje poruke, želi da svuda idu zajedno…

Pored toga, deca u kući, manjak truda, kao i partner koji nije monogaman na listi su top deset razloga zbog kojih parovi prestaju da imaju seks.

Poteškoće u održavanju intimne veze mogu da nanesu mnogo emocionalnog bola ljudima. Identifikovanje tih poteškoća su prvi korak ka poboljšanju – kaže profesor Menelos Apostolu sa Univerzitata u Nikoziji gde je i sprovedeno istraživanje.

Kakva iskustva vi imate?