Da li je ovo stvarno njen vrhunac: Anđelina Džoli napušta glumu

Poznata glumica i svetski filantrop nagovestila je da planira da napusti glumačku karijeru, nakon što je dostigla značajan profesionalni nivo.

Anđelina Džoli već mesecima puni svetske bioskope u glavnoj ulozi filma „Grdana”, koji je do sada zaradio 69.4 miliona dolara.

Nagrađena Oskarom, ova poznata glumica razmišlja da li da prihvati ulogu Kleopatre.

– Radim na tome. Postoji mnogo različitih ideja režisera i mnogo različitih diskusija – rekla je Anđelina u radio intervjuu.

Mogući režiseri ovog filma Ang Li i Dejvid Finčer izrazili su želju da učestvuju u stvaranju ovog filma. Pisac Erik Rot napisao je scenario o Kraljici Nila, a on je scenarista i „Foresta Gampa”, „Šaptača konjima” i „Neobičnog slučaja Bendžamina Batona”.

Anđelina je rekla i da bi ovo mogla da bude njena poslednja uloga.

– Ovo je jedna od onih uloga za koje osećate da morate da uložite sve u njih i da će to biti kraj puta. Što je dobro, jer šta više možete uraditi? – rekla je ona.

Džolijeva je skoro priznala da je glumom počela da se bavi kako bi ispunila obećanje svojoj pokojnoj majci, koja je želela da njena ćerka bude glumica. Ona naglašava da je više inspiriše filantropski posao i režiranje.

– Zapravo želim da pišem i režiram i da se uključim u politiku i humanitarna pitanja. Nikad nisam volela glumu koliko neke druge stvari – priznala je Anđelina.