DA LI JE PREPOZNAJETE? Ovo NIJE Diznijeva “Zlica”, ovo je naša poznata pevačica (VIDEO)

Poznata pevačica i denserka Vesna Đogani ovog puta se predstavila u do sada neviđenom izdanju i uoči specijalne projekcije i početka prikazivanja najnovijeg Diznijevog filma „Zlica“ (Cruella) 27. maja u Cineplexx bioskopima postala najstilizovanija Diznijeva negativka, kraljica mode i žena opakog karaktera.

Promo

„Neko sam ko je odrastao uz Diznijeve priče, crtaće i filmove. Kada su me maskirali u Zlicu meni je cela ta priprema bila fenomenalna, od probe perike do odabira haljine, čitav proces je bio fantastično iskustvo“, rekla je Vesna Đogani koja je i sama odrasla uz čuveni Diznijev crtani klasik 101 Dalmatinac koji je iznedrio ženski lik opasnog karaktera, antagonistu Zlicu ustremljenu na male crno bele psiće, s jedinim ciljem – da se dočepa njihovog krzna.

„Ja sam neko ko je oduvek, od malih nogu mnogo voleo kuce. Najviše njih, pa onda ostale životinje. Neko ko je od kuće do škole išao mnogo duže jer usput moram da zastanem ispred svakog dvorišta pored kojeg prođem kako bi se pozdravila sa kucom. 101 Dalmatinac mi je ostao kao najsimpatičiji crtani film”, istakla je.

A kakav je utisak na nju ostavila Zlica, Vesna se priseća: “Pošto sam bila jako mala, govorila sam ne sviđa mi se, ne volim je i želela bih da Dalmatinci pobede”.

Holivudska zvezda i dobitnica nagrade Oskar Ema Stoun („La La Land“, „Čudesni Spajdermen“) glavna je protagonistkinja iščekivanog filma koji je nedavno imao svetsku premijeru u Los Anđelesu, a crvenim tepihom uz glavnu glumicu predstavio se i reditelj filma Kreg Gilespi („Ja, Tonja“). Nastala kao opaki lik crtanog klasika “101 Dalmatinac”, uz koji su odrasle mnoge generacije, Diznijevu Zlicu sada upoznajemo iz novog ugla njene pronicljive mladalačke prirode, iz perioda kada je kao devojka težila svojim nedosanjanim snovima.

“Zlica” čija je radnja smeštena u srcu Londona ’70-ih godina u jeku pank pokreta, prati mladu Estelu, obmanama sklonu devojku, odlučnu da se proslavi u svetu dizajna. Mladi lopovski dvojac pridružuje se Esteli podržavajući njenu glad za nestašlukom.
Estelina sklonost ka dizajnu i modi zapašće za oko modnoj legendi, baronici Von Helman.

Pored Eme Stoun, uloga važnog lika baronice Vin Helman poverena je britanskoj divi i dvostrukoj dobitnici nagrade Oskar Emi Tompson („Hari Poter“, „Razum i osećajnost“, „U stvari ljubav“). U ostlim ulogama: Emili Bičam (Emily Beecham), Mark Strong (Mark Strong), Pol Valter Hauzer (Paul Wolter Hauser), Kirbi Hovel-Baptist i dr.

Bazirano na noveli engleske spisateljice Dodi Smit “101 Dalamatinac”, film je snimljen po scenariju Dejne Foks i Tonija Mek Menare.