DA LI JE STVARNO “MAGIČNA”? Sve što treba da znate o BB KREMI i kako se koristi

Ukoliko želite da smanjite broj proizvoda u jutarnjoj rutini razmislite o kupovini BB kreme, koja će vam umnogome olakšati život.

Pixabay.com

Sigurno vam se dešavalo da kasnite, nebitno da li je u pitanju posao ili nešto drugo, sama pomisao da treba da dohvatite kremu za lice ili prajmer i podlogu, pa puder, pa rumenilo, hajlajter, maskaru, senke i kad sve to  “izmažete” prođe pola sata i više. BB krema može mnogo pojednostaviti ceo taj proces udešavanja.

BB krema je poznata kao balzam za lepotu. Istovremeno spada u produkte koji su šminka i produkte koji su formulisani za negu kože, uključujući hidrataciju i zaštitu od UV zračenja.

I dalje niste sigurni da li je BB krema toliko dobra stvar? Čitajte onda do kraja – govorićemo o prednostima BB kreme i koji je najbolji način za njihovo nanošenje.

Prednosti BB kreme

Koji bi bio najbolji način da se opiše BB krema? Možda ovajto su tri proizvoda u jednoj bočici. BB kremu najčešće možete koristiti kao podlogu, prajmer, puder i korektor. To dalje znači da ne štedite samo vreme već i novac jer dobijate tri proizvoda po ceni jednog.

Evo još dva razloga zašto bi trebalo da razmislite o nabavci BB kreme:

1.   Prirodni lep izgled

BB krema nema pokrivnu moć kao puder, ali pružiće vam mnogo neutralniji izgled, odnosno prirodnu lepotu. Prilikom nanošenja pudera vi morate da stavite na lice još koji produkt za šminkanje.

Da li će to biti rumenilo, maskara ili karmin, svejedno je dok stoji činjenica da samo sa puderom izgledate kao da nešto fali vašem licu; to će biti svetlija ili tamnija boja kože nego što bi trebalo da bude, jer niste stavili nijedan drugi proizvod koji će odvratiti pažnju sa pudera. Sa BB kremom stvari stoje drugačije. BB krema je sama po sebi dovoljna da biste izgledali sveže, naspavano, odmorno i lepo.

Za one koji ipak žele veću pokrivnu moć BB kremu uvek možete zbog lagane teksture upotrebiti kao podlogu, odnosno prajmer. Takođe možete sa kombinacijom kamenog pudera, korektora i rumenila prekriti one nedostatke koje mislite da imate.

2.   Prikrivanje fleka i drugih nedostataka bez iritacije

Ukoliko je vaša koža sklona aknama i bubuljicama BB krema je najbolje rešenje za vas. BB krema je zapravo velika pomoć vašoj koži, jer puder će zatvoriti pore, vaša koža ne može da diše prilikom toga što izaziva nove iritacije.

Zbog brojnih vitamina, minerala i antioksidanata, kao i pantenola ili biljnih ulja koža koja je osetljiva i sklona iritacijama će se ponašati mnogo bolje jednom kada krenete da koristite BB kremu. Šta više BB krema sadrži mnogo manje sastojaka nego običan puder što znači da nećete kožu opterećivati nepotrebnim sastojcima.

Da li je BB krema dobra za sve tipove kože?

BB krema je dobra za sve tipove kože: masnu, suvu, kombinovanu i sklonu aknama; ali bi ipak trebalo povesti računa o nekim stvarima. Kada je u pitanju masna koža, mora se obratiti pažnja na matirajući efekat, odnosno na manji sadržaj biljnih ulja, koji će otkloniti višak sjaja sa lica.

Jedina mana BB krema je neveliki spektar boja; postoje samo svetla i tamna varijanta i nekada srednja, što većini ne odgovara.