DA LI JE ZASLUŽIO DRUGU ŠANSU? Pet znakova da treba da se vratite BIVŠEM!

Raskid
pixabay.com

Period nakon raskida veze zna da bude vrlo bolan. Tada zapravo najviše razmišljamo o razlozima raskida, ali i o mogućnostima pomirenja. Stoga vam donosimo pet znakova koji pokazuju da bivšem ipak možete dati drugu priliku!

 

1. Razlog raskida nije bio ozbiljan

Postoje razlozi koje je lako oprostiti. Možda se u tom trenutku činio kao bitan razlog, ali zapravo je bila reč o sitničavosti ili nečemu nevažnom. Ali, postoje i oni ozbiljni razlozi koji se ne mogu oprostiti, poput prevare ili manjka poverenja. Tada pomirenje nije nimalo dobra ideja.

2. Način prekida veze bio je civilizovan

Način raskida je od velike važnosti jer što je on bio civilizovaniji to su veće šanse za pomirenje. Ako ste razgovorom u četiri oka došli do zajedničke odluke da raskinete, to mnogo govori o vašem odnosu i međusobnom poštovanju. S druge strane, raskid koji se dogodio putem poruke na telefonu ili koji je uključivao vikanje, agresivne ispade i uvrede znak je da o pomirenju ni ne trebate razmišljati. 

3. Ponašanje nakon raskida nije uvredljivo

Neke osobe budu duboko pogođene ponašanjem bivših partnera nakon raskida. Njihov ulazak u novu vezu, čak i da je kratkog trajanja, ili samo otvoreno očijukanje s drugim osobama i te kako mogu smanjiti šanse za pomirenje. Stoga imajte na umu da ponašanje nakon raskida zna da bude jednako bitno kao i ono tokom same veze. Pogotovo ako razmišljate o pomirenju.

4. Emocionalna povezanost je i dalje jaka

Što je dublja vaša emocionalna povezanost bila i što ste se bolje poznavali u vezi, veće su šanse za uspešno pomirenje. Pogotovo ako vam i nakon rakida veze nedostaje taj osećaj povezanosti pa i dalje osećate jaku želju da zagrlite bivšeg partnera. Žudnja za bliskošću koju ste nekad imali i emocionalna povezanost koja je još uvek jaka, dobri su pokazatelji da pomirenje može biti uspešno.

5. Mogućnost oproštaja je ključna

Vrlo bitan i pozitivan korak prema pomirenju je zasigurno mogućnost da istinski možete oprostiti jedno drugome, te da možete voditi iskren razgovor nakon što ste raskinuli.

Međusobno opraštanje stvarno je bitno za novi početak koji treba da bude svež i oslobođen starih zamerki.