Da li se slažete? Ovaj tip muškaraca ŽELE SVE DAME

odelo
Pixabay.com

Nema dame koja bar jednom nije pala na šarm ovakvog momka...

 

“Gotovo sve žene su pale na šarm nekog zauzetog muškarca, jer je naš mozak programiran tako da poželi stvari do kojih je teško doći”, kaže dr Tomas Luis, koautor knjige A General Theory of Love.

Lov podiže nivo dopamina

Jeste li ikad poželeli neke cipele toliko jako da ste otišli u drugu prodavnicu u potragu za njima, jer su u jednoj prodavnici bile rasprodate? Ta ista očajna želja pojavi se kada vam za oko zapne dečko koji ima devojku. Što je nešto nedostižnije, želja je veća. “To se zove frustrirajuća atrakcija: što je teže nešto postići, više čeznemo za time”, kaže dr Helen Fišer, autorka knjige Why We Love. “A činjenica da je zabranjen samo povećava požudu”.

Evo kako to deluje. Svaki put kad se javi žudnja, mozak oslobađa dopamin koji vas podstiče da ostvarite cilj. Kad vas prepreka (činjenica da ima devojku) sprečava da dođete do cilja, mozak oslobađa još više dopamina, što vas još više fokusira na lov.

“Da biste ukrotili požudu, podsetite se da vam je uzbudljiv možda samo izazov osvajanja i da bi taj osećaj verovatno nestao čim biste ga osvojili“, kaže dr Aron, profesor psihologije. “Da je slobodan, možda ga ne biste toliko želeli”.

# Postoji potražnja za njim

Ako je neka druga devojka (posebno ona koju veoma poštujete) u vezi s tim dečkom, vaš mozak ga odmahregistruje kao kvalitetnu robu. Međutim, pripazite: dečko izgleda besprekorno samo zato što ga ne poznajete. “Ne znate kakav je iza zatvorenih vrata”, kaže dr Luis. Drugim rečima, niste u poziciji da trpite njegovo podrigivanje ili loše raspoloženje.

# Siguran flert

Ponekad nismo spremni na ozbiljnu vezu, pa čak i na neobavezan seks, a hormoni nam svejedno divljaju. Zato bismo rado bili u dodiru s privlačnim ljudima, flertovali, osećali se poželjnima. Šta je bolje od flerta? Srce nam brže kuca, osećamo leptiriće, uzbuđenje raste. Olakšanje je znati da se nećemo upustiti u komplikovanje odnosa, nego samo uživati u komplimentu i osmesima. Čak, i ako dođe do intimnijeg odnosa, objekat požude verovatno neće napustiti sigurno gnezdo svoje veze, a verovatno to i ne želite.

Kako biste usmerili energiju na dostupne momke, definišite šta vam je bitno kod dečka – veran, duhovit, avanturista. “To će vas voditi prema onome što želite kod muškarca”, kaže dr Luis. Tada počnite da upoznajete momke koji poseduju te osobine. Uskoro ćete imati dečka sa kojim ćete zaista uživati!loading...