Prženu, pohovanu bananu služite uz ohlađeni šlag ili omiljeni sladoled. Ako ste pravi sladokusci, sve to prelijte čokoladnim topingom! "Raspametićete" se! Uživajte.
Sastojci
- dve banane, iseckane na kolutiće
- jedno jaje
- 100-150 g brašna
- 2 supene kašike šećera
- prsohvat soli
- prsohvat sode bikarbone
- ulje za prženje
Priprema
Iseckajte banane na kolutiće.
Pomešajte u posudi jaja, šećer, so i sodu bikarbonu. Polako dodajte brašno i dobro izmešajte dok ne dobijete glatku, gušću smesu.
U tiganj stavite oko 2 cm ulja i sačekajte da se dobro zagreje.
Pažljivo umočite svaki kolutić banane u smesu za pohovanje i stavite na vrelo ulje.
Pržite minut do dva na jednoj strani, pa okrenite svaki kolutić na drugu stranu i pržite još minut. Kolutići treba da dobiju “zlatnu” boju.
Prijatno!