Da li ste probali PRŽENE BANANE? Poslužite ih uz sladoled i ODUŠEVIĆETE SE!

banane
Pixabay.com

Prženu, pohovanu bananu služite uz ohlađeni šlag ili omiljeni sladoled. Ako ste pravi sladokusci, sve to prelijte čokoladnim topingom! "Raspametićete" se! Uživajte.

 

Sastojci

  • dve banane, iseckane na kolutiće
  • jedno jaje
  • 100-150 g brašna
  • 2 supene kašike šećera
  • prsohvat soli
  • prsohvat sode bikarbone
  • ulje za prženje

Priprema

Iseckajte banane na kolutiće.

Pomešajte u posudi jaja, šećer, so i sodu bikarbonu. Polako dodajte brašno i dobro izmešajte dok ne dobijete glatku, gušću smesu.

U tiganj stavite oko 2 cm ulja i sačekajte da se dobro zagreje.

Pažljivo umočite svaki kolutić banane u smesu za pohovanje i stavite na vrelo ulje.

Pržite minut do dva na jednoj strani, pa okrenite svaki kolutić na drugu stranu i pržite još minut. Kolutići treba da dobiju “zlatnu” boju.

Prijatno!