DA LI STE SPREMNI ZA MAGIČAN PROVOD? Na Midžoru se organizuje MOON FEST i postoji bezbroj razloga da posetite ovaj avanturistički festival!

Promo

Turistička organizacija opštine Knjaževac uz podršku Ministarstva turizma trgovine i telekomunikacija i u saradnji sa organizacijom „Srbija za mlade“, organizuje outdoor festival na Staroj plinini – MOON FEST 2018. sa ključnom aktivnošću – Noćnim usponom na najviši vrh Midžor u noći punog meseca 27/28. jula 2018. godine.

Ove godine će se dogoditi veliki nebeski spektakl – najveće pomračenje meseca u noći ove aktivnosti od 20.30h do 00.20 posle ponoći, a potpuno pomračenje će biti od 21.30 do 23.15 časova.

Učesnici, osim u “Noćnom usponu na Midžor u noći punog meseca” mogu da učestvuju u svim danima trajanja festvivala od 26-29. jula gde ih čekaju uzbudljive adrenalinske aktivnosti: abzajl na impresivnim stenama Babinog zuba, Zip-line, Slack-line, kupanje, kajaking i ronjenje na prelepom Zavojskom jezeru – “Uvcu istočne Srbije”.
Smeštaj je u kampu u selu Balta Berilovac na Staroj planini, u kojem će pored druženja i gitare uz logorske vatre učesnici moći da se zabave uz streličarstvo, čobanske igre i igre bez granica. Pored toga imaće priliku i da se kupaju na termalnim bazenima „Banjica“ u Knjaževcu i da pešače do brojnih drugih vidikovaca.
Promo

Noćni upon na Midžor u noći punog meseca 27/28. jul

Ovo veče će festival posetiti više stotina planinara i ljubitelja prirode. Od 20 časova počinje okupljanje učesnika na platou ispred kafe-restorana “Plaža”. Na prostoru ispred biće postavljeni teleskopi odakle će se posmatrati potpuno pomračenje meseca.
Na platou i u bašti restorana profesori Prirodno-matematičkog fakulteta iz Niša održaće predavanje na temu planete Zemlje, Meseca i sunčevog sistema, a biće postavljen video-bim koji će emitovati snimak sa jednog teleskopa.
Organizator je obezbedio i zabavni sadržaj za ovo veče.
Od 21.30 do 23.15 biće potpuno pomračenje meseca – NAJVEĆE U 21. VEKU, a posebna atrakcija je zatamnjeni Mesec, koji se vidi golim okom i koji je zbog prelamanja svetla crvene boje. Od 23.30 prestaje potpuno pomračenje i zemljina senka počinje da “oslobađa” Mesec, a oko 00.20 zemljina senka u potpunosti “otkriva” Mesec.
Od ponoći se kreće na noćni uspon markiranom stazom dugom oko 7,5 km do najvišeg vrha Stare planine u Srbiji – Midžora (2169 mnv). Učesnici će na vrhu sačekati svitanje i izlazak sunca, a onda će se istom stazom vratiti nazad.
Noćno planinarenje u noći punog Meseca, potupuno pomračenje Meseca, impresivni izlazak Sunca i jutro na Staroj planini neverovatan su doživljaj koji će zauvek ostati u sećanju učesnika.

Subota popodne i veče, 28. jul 2018.

Posle 12.00 časova biće organizovane čobanske igre, streličarstvo i igre bez granica, a u
večernjim satima nastupa rok grupa “Dangube”.
Nedelja, 29. jul 2018.
Dan koji će učesnici provesti na Zavojskom jezeru sa zanimljivim aktivnosti gde će pored
kupanja moći da učestvuju u kajakingu, ronjenju i slackline-u.
Program outdoor festivala MOON FEST 2018. možete pogledati na: www.moonfest.rs.
Promo