DA LI STE SPREMNI ZA ŠOK?! Zdravko Čolić NIJE oduvek bio ČOLA, ovo je njegovo PRVO umetničko ime (VIDEO)

Postoje brojne priče o najvećoj muzičkoj zvezdi na našim prostorima. Od one o prvom intimnom iskustvu sa čobanicom, preko čuvene priča kako je jurio devojku iz publike i pevao joj pod prozor, do ove o kojoj malo ko zna...

Zdravko Čolić
Youtube screenshot

Naime, davne 1974. godine Zdravko Čolić je želeo da bude svetska zvezda.

Zdravko je tada sklopio ugovor sa kompanijom Warner Bros. Records i snimio par singlova za Nemačko govorno područje. I tako je Zdravko Čolić postao Dravco. Da ne postoji njegova slika na omotu albuma ne bismo znali da je on, mada bi nam glas bio poznat.

Mini album ili kako se danas popularno naziva EP (extended play) “Madre Mia (Meine Mutter)” ili ti na srpskom “Majko moja”, imao je tri pesme – “Madre Mira”, “Rock’n Roll Himmel” i “Alles was Ich Hab”.

Tu nije kraj. Dravco je imao izdanje i 1987. godine na engleskom jeziku. Izdao je singl “Light Me – I’m Not a Robot Man”. Radujte se jer snimak postoji na Jutjubu. Ovo je jedinstvena prilika da čujete Dravca u disco fazonu.

Jako malo podataka ima o ovom vremenskom periodu i misterioznom Dravcu jer je upravo 1977. godine Zdravko Čolić zavladao jugoslovenskom muzičkom scenom sa albumom “Ako priđeš bliže”.

Mislili smo da sve znamo o našoj voljenoj pop zvezdi, ali internet uvek ostavi prostora za mini šokove, piše Žena Blic.