DA LI STE ZNALI? Evo šta se dešava 15 minuta pre nego što se ukrcamo u avion!

avion
pixabay.com

Prošli ste sve moguće kontrole i dočekalo vas je osoblje koje se smeškalo stojeći u vrsti. Smireni su i presrećni što vas vide i na njima se ne vidi da su samo 15 minuta pre nego što ste se pojavili na vratima aviona oni prošli kroz žestoke pripreme.

 

Oni najpre moraju da se uvere da je avion bezbedan i spreman za poletanje.

To znači da kompletno osoblje proverava sedišta, kao i prostor ispod sedišta, boksove za lični prtljag, postavljaju reklamni i materijal o bezbednom putovanju u “džepove” sedišta. Onda se priprema bar, donosi se voda za svakog putnika, kao i slušalice i svakojake zanimljive stvarčice koje osvanu pored i ispred vašeg sedišta.

Potom, osoblje ima brifing pred poletanje.

Tu se podsećamo na to kojim tipom aviona letimo, prisećamo se razlika između aviona, kako ne bismo delovali zbunjeno i pogubljeno pred putnicima i kako bismo svakog trena znali sve o sigurnosti i bezbednosti aviona i putnika – kaže stjuardesa kompanije “Virdžin atlantik” za Biznis insajder.

Na tom brifingu prolazi se i kroz listu posebnih zahteva putnika, kao i kroz listu putnika sa invaliditetom – posebno onih koji su u invalidskim kolicima.

Serviraju se pića za putnike koja se piju pre poletanja i onda se počinje sa ukrcavanjem gde vas, kako smo reklo, čeka ljubazno osmehnuto osoblje koje deluje kao da baš ništa nisu radili dok su vas čekali.loading...