DA LI STE ZNALI ZA OVAJ TRIK? Evo zašto bi kosu trebalo da ispirete ČAJEM OD NANE

Kada budete videli benefite, čaj od nane nećete više koristiti samo kao piće

pixabay.com

Mnogi članci napisani su o tome zašto bi trebalo piti čaj od nane. Čaj od ove biljke, bez sumnje, imamo svi u kuhinjskom ormariću. Biljka nane može pomoći u regulisanju problema sa gasovima, nadimanjem, lošim varenjem. Njena lekovita svojstva prepoznata su još odavnina. Međutim, mnogo malo njih ovaj napitak koristi u službi održavanja zdrave i sjajne kose.

Naše bake prepoznale su koristi čaja od ove biljke, a mi podsećamo zbog čega biste i vi trebalo da ispirate njim kosu.

1. Smanjuje perut

Snažno antiinflamatorno dejstvo ovog napitka deluje tako što umiruje kožu glave i sprečava njenu iritaciju i upalu. Ne samo što na taj način možete značajno regulisati problem peruti, već možete i ublažiti simptome psorijaze. Antiseptični sastojci ovog čaja uklanjaju mrtve ćelije kože i nečistoće koje mogu začepiti folikule dlake, tako omogućavajući vlasima da nesmetano rastu.

2. Može značajno regulisati problem brzog mašćenja kose

Čaj od nane sadrži brojna jedinjenja koja mogu uravnotežiti pH nivoe kože glave, regulišući na taj način proizvodnju ulja. Može vam pomoći čak i ako imate problem sa suvom kosom i kožom glave. Naime, ovaj prirodni napitak hrani i hidrira ćelije, pa će na taj način dati živost i jedrinu suvoj i oštećenoj kosi.

3. Miris

Ukoliko krenete da praktikujete ispiranje kose ovim napitkom, osetićete svež miris. Bez obzira da li volite aromu ove biljke, primetićete da vam kosa miriše mnogo prijatnije.

Kako koristiti ovaj napitak za ispiranje kose?

Uzmite 2 do 4 kesice čaja od nane, ili dve kašike sušenih listova nane, a potom ih prelijte prokuvalom vodom. Najbolje bi bilo da na pomenutu količinu ove biljke koristite količinu vode jednakoj dve veće šolje. Ostavite tako da odstoji pola sata.

Kada nanesete šampon, isperite ga na uobičajen način.Tek nakon što ste isprali šampon vodom, nanesite čaj od nane na kosu. Čaj možete sipati i u bočicu sa raspršivačem ili polivati kosu na standardni način. Za bolji efekat, možete utrljati prstima ovo piće u koren kose. Nakon toga ispiranje nije potrebno.