DA LI STE ZNALI? Žene kojima je OVAJ sport hobi sklone su PRELJUBI više od drugih

Svi znamo da o ljudima mnogo govore i neke najčudnije stvari, a nova studija je došla do zaključka da naši hobiji govore mnogo o tome kolika je verovatnoća da ćemo prevariti partnera.

Preljuba
robad0b / Source / CC BY-SA

Tačno 2.000 žena učestvovalo je u istraživanju web stranice Illicit Encounters, online mreže za upoznavanje ljudi, a jedan hobi je bio najzastupljeniji kod žena koje su varale.

Učesnici su upitani da li se bave nekim sportom ili drugim hobijem najmanje dva sata nedeljno otkako su započeli neku aferu. Čak 1.168 ispitanih 2000. godine imalo je isti odgovor i učinile nas sumnjičavim prema ženama koje se bave, verovali ili ne, jogom.

Čak 78 odsto žena koje se bave jogom priznalo je da im je ovaj hobi poboljšao seksualni život, a oko 52 odsto žena koje su rekle da se bave ovom aktivnošću su u nekom trenutku života prevarile svoje partnere.

Takođe, izgleda da ljudi koji imaju afere isto tako vole da beže od svojih problema trčanjem koje je zauzelo drugo mesto na ovoj listi s 20 odsto, dok je tenis na trećem mestu.

Na odlazak u teretanu otpada sedam odsto, dok se tri odsto odlučilo za bavljenje plivanjem, biciklizmom i dva odsto ostalim aktivnostima. U anketi se navodi i to kako je čak 12 odsto ispitanika reklo da je izabralo da se bavi nekim hobijem samo kako bi provodilo manje vremena s partnerom, piše klix.ba. Od ukupnog broja anketiranih, njih 26 odsto je helo da isproba nešto novo, dok je 21 odsto njih tražilo povećanje samopouzdanja, a 17 odsto je želelo da upozna nove ljude.

Zanimljivo je da je na deset odsto ispitanika uticao njihov novi ljubavnik ili ljubavnica, a samo osam odsto je htelo da smrša. Oko šest odsto je pokušalo da se novim hobijem oslobodi stresa.loading...