Da li vam je dom minsko polje ili oaza mira: Horoskop otkriva kako se slažu braća i sestre!

Otkrijte koliko se dobro slažete sa svojom sestrom ili bratom i kako možete dodatno da poboljšate komunikaciju.

Odnos s braćom i sestrama jedan je od najdubljih i najsloženijih u životu. Uz nebrojene uspomene iz detinjstva, braća i sestre dele poverenje i iskrenu međusobnu ljubav. Ali, kao i svaki drugi, i taj odnos može prilično da se zakomplikuje ako su njihove ličnosti previše različite. Otkrijte koliko se dobro slažete sa svojom sestrom ili bratom i kako možete dodatno da poboljšate komunikacijul prenosi “Tportal”.

Ovan i Rak
Suprotstavljenost njihovih temperamenata povlači za sobom opasnost od sukoba i povređenih emocija. Imaju drugačiji smisao za humor i zanimaju ih različite aktivnosti. Živahan i brzoplet Ovan na frustraciju redovno reaguje ljutnjom prema onome ko mu je pri ruci, dok se mirniji i suzdržaniji Rak povlači i drži gorčinu u sebi.

Bik i Rak
Slični su po nekoliko osobina kao što su duboke emocije i želja za sigurnošću i udobnošću. Nagonski se razumeju i izgrađuju čvrste veze. Međusobno se štite, a stariji shvata brigu o mlađem kao svoju odgovornost. Oboje su pouzdani i poverljivi, pa retko prave probleme kad su sami kod kuće. Potencijalne tačke sukoba su nadmetanje za roditeljsku pažnju i za materijalna dobra.

Blizanci i Rak
U početku su prilično različiti, ali vremenom postaju sve sličniji, jer je Rak sklon da oponaša Blizanca u nastojanju da bude svestran kao i on. Njihove razmirice nisu bučne, jer se Rak po pravilu povlači. Roditelji će uočiti da nešto nije u redu ako u domu vlada tišina. Blizanac je taj koji treba da bude obzirniji, jer je Rak ranjiviji od njih dvoje. U odraslom uzrastu slažu se bolje nego kao deca.

Rak i Rak
Dom s dvoje malih Rakova može da bude osećajno minsko polje jer će neko stalno biti povređen. Oboma treba ljubav i sigurnost koju pruža porodica. Takmiče se za ljubav roditelja, koji moraju vrlo vešto da balansiraju da ne favorizuju jedno na račun drugog. Kad roditelji uoče da je u domu pretiho, verovatno je jedno (ili oboje) povređeno.

Lav i Rak
Roditeljske veze su vrlo važne za oboje, pa će uvek biti u prisnim odnosima, iako su im temperamenti vrlo različiti. Rak je osetljiviji, ali i tiši od Lava, pa okolina ne zna uvek da ga nešto mori. Kad je Rak povređen, povući će se, duriti i možda u osami plakati. Lav će, pak, bučno staviti do znanja kako se oseća, pa će mu okolina brže pogodovati.

Devica i Rak
Rak i Devica su vrlo brižni i puni ljubavi, te će se često ponašati kao roditelji jedno drugom. Zbog takvog intenzivnog odnosa neretko će se i posvađati. Na primer, Rakova neurednost i odbijanje da slaže stvari, urednoj i organizovanoj Devici će jako ići na živce. U isto vreme, prirodna sklonost Devica da kritikuju pre ili kasnije će povrediti osećanja Raka.

Vaga i Rak
Kao brat i sestra moraće naporno da rade da bi uskladili svoje različite emocionalne potrebe. Rak je emocionalno sporiji, dublji i ranjiviji, a Vaga brža i površnija, pa se mogućnosti za nesuglasice često rađaju. Spaja ih živopisna mašta i kreativnost. Deliće strast prema književnosti, muzici, pozorištu i lepim stvarima po kući ili u vrtu.

Škorpija i Rak
Emocionalna Škorpija i Rak odlično će se slagati sve dok se nalaze u mirnom okruženju. Smetaće im buka, stvari koje narušavaju njihov unutrašnji mir, dok će uživati u rešavanju zagonetki. Kada se posvađaju, oboje će biti povređeni, ali će se redovno brzo i lako pomiriti. Kako budu odrastali, njihova će veza biti sve čvršća.

Strelac i Rak
Različit karakter čini njihov odnos prilično izazovnim. Strelac će nehotice vređati osetljivog Raka nespretnim izjavama i opaskama, neshvatajući da je ovaj iskreno povređen. S druge strane, Rak će Strijelca doživljavati bezobzirnim i okrutnim. Što budu stariji, to će se više razumevati i bolje prilagođavati jedno drugom.

Jarac i Rak
Rak podržava i poštuje Jarca, a ovaj štiti i u svemu podupire Raka. Iako su oboje svesni da imaju različite poglede na život, ne dopuštaju da im to utiče na bratsko-sestrinski odnos. Jarac će biti skloniji međusobnom nadmetanju, ali do većih svađa neće doći. Oboje su vrlo razumni i brzo pronalaze kompromis, pa će ceo život da ostanu bliski.

Vodolija i Rak
Ovo dvoje imaju različita zanimanja i mentalne sklopove. Vodoliji nije lako da razume zašto je Rak tako osećajan i vezan za kuću, dok ovaj doživljava Vodoliju previše površnom i distanciranom. Ali, to ne znači da se neće voleti i podržavati kad uoče da onom drugom treba podrška, ili da neće jedno od drugog mnogo da nauče.

Ribe i Rak
Dobro će se slagati i biti vrlo srećni zajedno dok god imaju mirno i sigurno okruženje. Iako su oboje osetljivi i brižni, Riba je u tome aktivnija i požrtvovnija, dok je Rak sposobniji da povuče granice i zaštititi se od negativnih spoljnih uticaja. No, ove nijanse im neće ugroziti prisan i tolerantan odnos. Uvek će ostati bliski, odolevajući mogućoj razdvojenosti i tuđem upletanju.