DA LI VAŠ LJUBIMAC MORA NA DIJETU? Naučite kako da proverite da li je vaš PAS PREDEBEO!

Pas
Pixabay.com

Višak kilograma jedna je od boljki modernog sveta, bez obzira na to jesu li u pitanju ljudi, mačke ili psi.

 

Ako ste vlasnik psa i želite da znati da li bi trebalo psa da stavite na dijetu, postoji nekoliko načina na koje to možete učiniti.

REBRA

Ako psu bez problema možete da napipate rebra, nemate razloga za brigu. Vaš pas nije predebeo.

STRUK

Kada stanete iznad svog psa, trebalo bi da vidite široka prsa koja se zatim sužavaju u struk. Ako pas nema struk, to znači da bi trebalo da ide na dijetu.

LIČNA HIGIJENA

Ako pas ne može da vrši vlastitu ličnu higijenu (da spusti glavu među zadnje noge), to je prilično dobar znak da ga muči višak kilograma.

DISANJE

Ako se pas muči kada diše ili vam se čini da mnogo dahće, a ne bi mu smelo biti vruće, verovatno ga muči višak kilograma. Ali, naravno, kada su u pitanju poteškoće sa disanjem, valja posetiti veterinara.

KRETANJE

Ako se pas teško kreće ili mu nije lako da ustane i legne, to može da bude znak problema sa kilogramima, ali tek kada isključite ostale zdravstvene probleme.

ZATVOR

Psi, baš kao i ljudi, mogu da imaju problema s probavom. Možda vaš pas nije predebeo, već ga muči zatvor ili nadutost. U slučaju takvih problema, razgovarajte s veterinarom o mogućoj promeni prehrane ljubimca, kao i o povećanju dnevne aktivnosti.loading...