Mlinci se najčešće spremaju sa ćuretinom ili piletinom, ali i samostalno - obare se i preliju uljem, odnosno mašću od pečenja.
Domaći mlinci su neuporedivo lepši i kvalitetniji od kupovnih i veoma lako i brzo se prave.
Potrebno je:
– 1 veće jaje,
– 6 dcl brašna,
– 1 kašika soli,
– malo ulja,
– 1 dcl vode.
KOLAČ BEZ PEČENJA: Nanaimo kocke su ukusna tradicionalna kanadska poslastica (RECEPT)
Način pripreme:
Od ovih sastojaka umesite tvrđe testo. Ostavite ga malo da odstoji. a potom ga podelite na tri jednaka dela.
Svaku kuglicu oklagijom na prethodno dobro pobrašnjavljenoj drvenoj dasci razvijte što tanje možete u krug. Pecite na okrugloj tepsiji koju ste takođe malo posuli brašnom.
Pecite na 200°C. Prvi mlinac se peče malo duže, a druga dva brže tako da bi bilo dobro da ste pored rerne, što se tiče vremena pečenja. Osušite ih. Potom izlomite.