Da li znate šta su MLINCI i koliko su ukusni? Napravite ih sami očas posla (RECEPT)

Mlinci
Printscreen/Youtube

Mlinci se najčešće spremaju sa ćuretinom ili piletinom, ali i samostalno - obare se i preliju uljem, odnosno mašću od pečenja.

 

Domaći mlinci su neuporedivo lepši i kvalitetniji od kupovnih i veoma lako i brzo se prave.

Potrebno je: 

– 1 veće jaje,

– 6 dcl brašna,

– 1 kašika soli,

– malo ulja,

– 1 dcl vode.

KOLAČ BEZ PEČENJA: Nanaimo kocke su ukusna tradicionalna kanadska poslastica (RECEPT)

Način pripreme:

Od ovih sastojaka umesite tvrđe testo. Ostavite ga malo da odstoji. a potom ga podelite na tri jednaka dela.

Svaku kuglicu oklagijom na prethodno dobro pobrašnjavljenoj drvenoj dasci razvijte što tanje možete u krug. Pecite na okrugloj tepsiji koju ste takođe malo posuli brašnom.

Pecite na 200°C. Prvi mlinac se peče malo duže, a druga dva brže tako da bi bilo dobro da ste pored rerne, što se tiče vremena pečenja. Osušite ih. Potom izlomite.