DA LI ZVONE ZVONA SVADBENA? Izračunajte kada je NAJBOLJE vreme da se VENČATE!

Svadbena torta
Pixabay.com

Godinama ste u vezi, a on nikako da vas zaprosi. Ako ste tradicionalna žena i ne želite postaviti pitanje od životne važnosti koje će vas odvesti pred oltar, onda je bolje da svom dragom nabavite jedan kalkulator.

 

Verovali ili ne, matematičari su se dosjetili “finansijske formule” koja izračunava muškarcima kada je savršeno vreme da zaprose ženu svog života. Sve što mu je potrebno jesu godine kada je prvi put počeo da razmišlja o braku i godine koje su gornja granica za oženiti se.

Korišćenje matematike u ljubavnim pitanjima oduvek je opasno. U životu se susrećemo s jakim emocijama i treba dobro razmisliti. Ali, ako želite da izračunate pravi trenutak kada je vreme da postanete ozbiljni, to vam može pružiti matematički okvir – smatra profesor matematike Entoni Duli sa Univerziteta u Sidneju, piše Dejli Mejl.

Formula za “pravo vreme” bazira se na statističkoj tehnici poznatoj kao optimalan prekid ili najbolje vreme da se učini nešto.

Kolega profesora Dulija, profesor Brus Braun, rekao je da je formula “razuman pristup” koji nesvesno prate mladi muškarci uključujući i njega samog. Formula se može primeniti i na ženama, uključujući i one koje nisu sigurne da li da prihvate prosidbu. Isto tako, može pomoći i nervoznim muškarcima da izračunaju kada treba izbeći ovu vrstu obaveze.

Oni kojima je prošao optimalan rok za prosidbu ne bi trebalo da paniče već bi jednostavno trebalo da postave pitanje prvoj koja naiđe, a za koju znaju da je ona prava.

Finansijska formula

1. Izaberite godine koje su gornja granica za oženiti se (npr. 39) i te godine nazovite “n”

2. Odredite godine kada ste ozbiljnije počeli da razmišljate o braku (npr. 20) i te godine nazovite “p”

3. Oduzmite “n” od “p” (39-20) i pomnožite s 0.368 (19×0,368 je 6,992)

4. Saberite 6,992 s “p” i dolazi se do računice da je 27 godina optimalno za prosidbu.