DA PRAVLJENJE SUPE NE BUDE BAUK: Evo šta raditi ako je supa MASNA, PRESLANA I RETKA

Supa Čorba
Pixabay.com

Samo jedna namirnica može vam pomoći da dobijete ukus supe kakav želite. Dovoljno ju je samo položiti u supu i ona će upiti višak masti. Otkrijte još trikova za super supu.

 

Postoje dva načina kako da odmastite premasnu supu. Prvi je da pričekate da se ohladi i stavite je u frižider. Nakon nekoliko sati sloj masnoće stvoriće se na vrhu supe. Tada je samo pokupite kašikom i bacite.

Postoji i jedan mnogo brži način. Na premasnu supu stavite list zelene salate, pričekajte kratko, do pola minuta, izvadite ga i bacite. List salate pokupiće višak masti. Možete ponavljati ovo više puta dok supa ne bude masna onoliko koliko želite.

Top-trikovi za super supu:

– Preretka supa – postaće gušća ako joj dodate malo mrvica hleba ili naribanog oguljenog krumpira. Ako dodajete krompir pustite da se kuva još desetak minuta.

– Preslana supa – stavite 2-3 oguljena krompira, skuvajte i potom ih izvadite. Možete dodati i decilitar do dva vode.

– Supu nikad nemojte kuvati na prejakoj vatri jer će voda tada prebrzo ispariti, a meso ostati suvo. Krčkajte je na laganoj vatri, tako da lagano baca “ključ” na površini.

– Supa će biti ukusnija ako u nju stavite više vrsta različitog mesa, npr. junetinu, piletinu i janjetinu zajedno.

– Što više povrća stavite u supu, to će biti ukusnija. Samo imajte na umu vreme kuvanja različitog povrća. Celer će se kuvati duže i možete ga odmah staviti s mesom, šargarepa nešto kraće, a brokoli će biti kuvan već za 10 minuta.