DA RAZJASNIMO JEDNU EVROVIZIJSKU NEDOUMICU: Šta bi se dogodilo kada bi Australija pobedila?

Ajzaja
Promo

Na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije treći put po redu takmiči se i Australija. Njen predstavnik sinoć se plasirao u finale, a mi vam otkrivamo - šta bi se dogodilo kada bi i pobedio.

 

Mladi predstavnik Australije Ajzaja uveliko se sprema za nastup u finalu ovogodišnje pesme Evrovizije u Kijevu a, kao i uvek kada se takmiči predstavnik ove daleke zemlje, korisnici društvenih mreža se pitaju – šta će on tu i šta bi se dogodilo kada bi, hipotetički, pobedio?

Australija je prvi put pozvana da se takmiči na pesmi Evrovizije pre dve godine, na jubilarnom 60. takmičenju. To je učinjeno zbog ogromne popularnosti koju Evrovizija ima na ovom dalekom kontinentu. Njihove gledaoce ni vremenska razlika ne sprečava da, početkom maja, iz godine u godinu, ustaju u rano jutro samo da bi gledali izbor za pesmu Evrovizije.

I tako je rešeno da, kada već gledaju, nema razloga da se i ne takmiče! Jednom kada su se pojavili, odlučeno je da to bude trajno.

Međutim, ne brinite! Ako bi se dogodilo da predstavnik Australije pobedi, to ne bi značilo da će se sledeće godine takmičenje održavati van Evrope! Naime, u slučaju pobede Australije pravilo je sledeće – ta država bi mogla da izabere evropsku zemlju koja bi bila domaćin sledeće godine.

Dakle, Evrovizija ne bi napustila Stari kontinent!

A, ima li predstavnik Australije ove godine šanse? Procenite sami! Ovo je njegova pesma:

 loading...