DA RERNA ZABLISTA: Uštedite vreme i novac i SAMI napravite PRIRODNO sredstvo za čišćenje

Netoksična alternativa grubim hemijskim sredstvima za čišćenje.

Pixabay.com

Koliko god pazili, na staklenim vratima rerne ostanu zagoreli ostaci hrane, a očistiti ih možete na nekoliko načina.
Vlasnica agencije za čišćenje Ketu Burkej predlaže dva jednostavna, brza i prirodna načina čišćenja – sa i bez skidanja vrata sa rerne.
U prvom načinu ona kaže da skinete vrata jer ćete tako imati bolji pristup unutrašnjosti rerne koja je često puna mrvica, komadića, ali i prašine.
Do rerne zatim dovucite crevo usisavača i njime pređite celu unutrašnjost peći, po mogućnosti sa nekim nastavkom za manje pukotine koji može ući i u sitnije delove – savetuje Burkej, nakon čega sledi čišćenje masnoće sa staklenih vrata.
Najbolje sredstvo za čišćenje vrata rerne jeste mešavina dva sastojka koje već imate u kuhinji: sode bikarbone i sirćeta – kaže Burkej i dodaje da je dobijena smesa izvrsna netoksična alternativa grubim hemijskim sredstvima za čišćenje.
Ako je na staklu nakupljena masnoća i prljavština, savetuje, pospite malo sode bikarbone baš na ta područja, a zatim poprskajte mešavinu sode bikarbone i sirćeta po celoj površini.
Nakon toga po staklu razmažite dobijenu pastu, pa je prebrišite mokrim, toplim sunđerom kako biste sve uklonili. Ako treba, površinu pređite i grubljom stranom sunđera, ali pripazite da ne koristite abrazivne sunđere i sredstva da ne biste oštetili staklo.
Čišćenje stakla završite sredstvom za pranje stakla kako bi površina dobila sjaj.