DA SE SVAKI KVADRAT RAČUNA! Evo kako da najlakše odaberete NAMEŠTAJ ZA MALI PROSTOR

Opremanje stana ili kuće predstavlja ozbiljan posao u koji je potrebno uložiti mnogo vremena i truda. Prazna soba je kao prazan papir – čeka da bude ispunjena nameštajem. Oni koji tek opremaju stambeni prostor pre svega moraju da odluče u kom stilu će ga opremiti, da li će se odlučiti za klasičan stil, minimalistički, industrijski ili ultra moderan.

Pixabay.com

Tek nakon donete odluke o stilu u kom će stan biti opremljen prelazi se na odabir nameštaja. Za opremanje dnevne sobe ključan je odabir najbolje ugaone garniture.

Najbolje ugaone garniture prema veličini sobe

Ugaone garniture su centralni deo svake sobe jer ćete tu verovatno provoditi najviše vremena. To je prostor gde se družite sa svojom porodicom i gde ćete primati goste, pa je neophodno da u skladu sa tim odaberete najbolje ugaone garniture. Pored broja osoba koje će koristiti garnituru, treba da uzmete u obzir i veličinu prostorije, jer ne treba da dođe do toga da Vam garnitura zauzme najveći deo dnevne sobe.

Kada imate manju dnevnu sobu, a veliku porodicu i volite da organizujete druženja, za Vas su one manjih dimenzija, možda čak i trosedi sa lenjivcem, uz koje ćete uklopiti fotelje ili nekoliko taburea koje možete lako skloniti. Za veću dnevnu sobu možete jednostavno staviti one klasične ugaone garniture za šest osoba koje će biti odlične za veća druženja. Ako smatrate da su one su one velike najbolje ugaone garniture cena će biti nešto viša, ali nećete morati da kupite pomoćni nameštaj kao što su taburei ili više fotelja.

A za male stanove?

Ukoliko opremate garsonjeru ili jednosoban stan pravi odabir nameštaja je ključan za organizaciju prostora. Najverovatnije nećete moći da ubacite i trosed i klasičan krevet. Zbog toga su najbolje ugaone garniture one na rasklapanje. Ako odaberete ugaonu garnituru na rasklapanje za svoju garsonjeru ili jednosoban stan imaćete i prostor za sedenje koji lako možete da pretvorite u udoban ležaj.

Prednost ovakvog izbora za opremanje stana je u tomo što je ležaj, kada ga rasklopite, mnogo širi nego klasičan krevet za jednu osobu. Ugaone garniture na rasklapanje su čest izbor za mlade parove koji su primorani da iznajmljuju manje prostore na početku svog zajedničkog života. Ovo je najbolji izbor i za dečije sobe jer uvek možete odabrati neku manjih dimenzija koja će biti odličan prostor za sedenje i druženje sa prijateljima u toku dana, a uveče se jednostavno rasklopiti i pretvoriti u pravi krevet za spavanje.

Ukoliko odaberete ugaonu garnituru na rasklapanje morate znati da se one proizvode na dva načina. Sa mehanizmom na rasklapanje i one koje se jednostavno razvuku, pa naslon bude deo ležaja. U boksu ispod sedalnog dela je prazan prostor koji možete koristiti za odlaganje stvari, na primer posteljine ili sezonske garderobe. Kod mnogih ovakvih garnitura i lenjivac može da se podigne pa i ispod njega ćete imati skladišteni prostor. Ako vam je potreban dodatni prostor, ovo su najbolje ugaone garniture za vas.