Niste raspoloženi za kuvanje, ali voleli biste da “očistite” frižider i rešite se ostataka s uskrsnog stola? Onda isprobajte ovaj recept za brzu i jednostavnu salatu!
Uskršnji doručak mnogi nazivaju najfinijim doručkom u godini. Za tu titulu zaslužni su kuvana šunka, barena jaja, mladi luk, rotkvice i ostale divote koje se obično nađu na trpezi.
Namirnice koje vam preostanu iskoristite za ukusnu salatu koja može biti sjajan brzi ručak posle ovog praznika.
SASTOJCI ZA SALATU
– barena jaja
– rotkvice
– mladi luk
– kuvana šunka
– zelena salata
– sveži ren ili umak od rena
– so i biber
– ulje i sirće
DODACI PO ŽELJI
– matovilac
– kuvani krumpir
– špargle
PRIPREMA
Iseckajte jaja, rotkvice, šunku, zelenu salatu i mladi luk na manje komade pa ih sve zajedno stavite u jednu posudu. Malo posolite i pobiberite, pa začinite uljem i sirćetom.
Po salati narendajte malo svežeg rena ili na stavite par kašika umaka od rena.
Odličan dodatak salati može biti kuvani krumpir narezan na kolutove ili blanširane špargle, a ako ste ljubitelj zelenog povrća dopunite salatu s malo matovilca.
Prijatno!