Da svatovi ostanu bez teksta! Poslušajte savete stručnjaka i osmislite NAJORIGINALNIJU SVADBENU TORTU

Torta
Pixabay.com

Kada izaberete sve one najvažnije stvari za jedan od najlepših dana u vašem životu, vašu svadbu, onda na red dolazi i svadbena torta. To vam se u početku možda neće učiniti kao veliki problem, ukoliko niste zahtevni i želite klasičnu svadbenu tortu na nekoliko spratova. Ipak, sve češće mladenci se odlučuju da torta bude baš po njihovim standardima i željama i da svadbena torta ima neki njihov pečat, odnosno neke detalje koje se posebno vezuju za njihovu vezu.

 

Uvek je lepo kada imate specifičnu svadbenu tortu, jer svadbene torte zapravo dolaze na samom kraju svadbe, kao vrhunac te večeri. Sve ono što ide uz svadbenu tortu je lepo, ali će generalno većina ljudi zapamtiti mladinu venčanicu i svadbenu tortu.

Posebno će sa vaše svadbe zapamtiti svadbenu tortu ako bude bila jedinstvena.

Šarene svadbene torte

Šarene svadbene torte su dobra ideja, ako volite da eksperimentišete. Naime, važno je i da svadbene torte oslikavaju vašu ličnost i temeperament nekim delom. Nemojte birati one svadbene torte za koje mislite da će se svideti drugima, ali da vama i neće biti nešto privlačne.

Kada su u pitanju šarene svadbene torte, onda njih treba da biraju osobe veselog duha, duhovite, stalno nasmejane, osobe koje vole život, raduju se svakom novom danu, vole muziku, pesmu, igru. Na taj način svi gosti će primetiti zašto ste izabrali upravo takvu tortu. Šarene torte su mogu biti i na nekoliko spratova, a najčešće se posipaju sitnim kuglicama, kako bi izgledale jedinstveno.

Bele torte sa jednim cvetom

Ove svadbene torte su za one koji su prefinjeni, koji vole eleganciju i jednostavnost, za one kojima je svaki detalj bitan i za one koji žele da izbegnu kič po svaku cenu. Uglavnom su svadbene torte bele boje, ali su ukrašene mnogim detaljima.

Ipak, vi treba da se odlučite sa belu svadbenu tortu, koja će na sebi imati samo jedan detalj. Ta torta odiše elegancijom. Naravno tu je sada pitanje koji cvet odabrati. Da li će to biti neki cvet koji simbolizuje ljubav, trajanje, poverenje, odanost, na vama je da odlučite.

Svadbena torta sa zlatno crnim nijansama i šljokicama

Crna boja takođe simbolizuje eleganciju i pre svega luksuz. Treba biti oprezan kada se koristi crna boja na svadbenoj torti. Crnu boju treba koristiti na svadbenoj torti samo onda kada ona služi kao podloga za neke druge detalje.

Naime, jedan deo torte, onaj najbliži podlozi bi trebalo da bude crn, zatim preko njega bi trebalo da se prelivaju zlatne čestice, a vrh torte bi trebalo da bude kristalno beo. Takođe i vrh torte treba da bude prekriven zlatnim česticama. Na vrhu torte možete postaviti eventualno neki opis poput “love” ili slično.

Bela torta sa mnogo cveća

Bela torta sa mnogo cveća od fondana može da deluje takođe veoma privlačno, a da nikako ne bude kič. Ovde je samo bitno da podloga bude bela, a da cveće od fondana bude slične boje.

Znači birajte nijanse na primer roze boje. To cveće bi trebalo da ide od početka do kraja torte u krug i trebalo bi da bude krupno. Naravno na vama je da odlučite koju kombinaciju boja želite.