DA VAM KUĆA BUDE LEPŠA I VEĆA: Uredite ovako svoj dom i pomoću OGLEDALA živećete u bajci!

Ogledalo
Instagram/silvy_pedrosa

Sa ogledalima kod uređenja doma možete zaista šta god poželite: učiniti prostor naizgled višim, širim, elegantnijim, uhvatiti više svetlosti, smiriti ugođaj ili “nabaciti“ malo dramatičnosti, bajkovitosti. Donosimo vam 10 ideja kako da pravim izborom ogledala uredite svoj dom.

 

1. Ne bojte se zidnih ogledala većih dimenzija – upravo takve površine daju prostoru utisak prozračnosti. Odličan trik za kupatilo, predsoblje, stepenište. I svuda gde želite da vidite celu figuru dok se oblačite i šminkate. 

2. Veće ogledalo možete uramiti kao sliku i postaviti na pod, pomalo “nehajno” naslonjeno na zid. Tako možete istaći lep komad nameštaja, neki ukrasni predmet ili sobne biljke.

3. Za posebne svetlosne efekte, postavite ogledala tako da “hvataju“ više prirodne svetlosti koja dopire s prozora, ili u blizini ogledala postavite lampu ili sveće. 

4. Monotoniju velikog i pustog zida možete “razbiti“ kombinacijom više manjih ogledala u različitim veličinama i(li) oblicima. Posebno lepo izgledaju “razbacana“ okrugla ogledala. 

5. Pokretno, rotirajuće ogledalo odličan je izbor za toaletni stočić. 

6. Trik koji će na sebe sigurno skrenuti poglede, a uz to sjajno “udvostručiti“ prostor je ormar sa ogledalima, ili sto sa ogledalom umeto ploče. 

7. Ako je prostor podeljen na više manjih celina (npr. trpezarija, dnevni boravak), dodatno ga razigrajte tako da se u svakoj celini nalazi ogledalo drugačijeg oblika. Na primer, ogledalo, slično slikarskom štafelaju, vrlo je efektan ukras u sobi.

8. U velikoj belini, pomalo dramatičan kontrast daće ogledala s masivnim crnim okvirima. 

9. Pokretni klizni zidili vrata kliznog ormara sa ogledalom na sebi daće prostoriji dodatnu “dubinu“.

10. Ne razmišljajte o ogledalima samo kao o dekoraciji nego razigrajte prostor i neočekivanim predmetima poput disko kugle sa staklićima.