DA VAM PROGNOZA NE POKVARI DAN! Pet ideja za ZABAVNO POPODNE po kišnom danu

Često vremenska prognoza ume da nas iznenadi, odnosno, da nas iznenade oblaci, koji nenajavljeno donesu loše, kišno vreme, koje ne odgovara ne samo za izvršavanje brojnih obaveza, već često eliminiše volju za bilo čim, osim za provođenje celog dana kod kuće.

Kisa vreme cizme
Pixabay.com

Ukoliko ste dozvolili da vas tako vremenska prognoza iznenadi i ostavi u domu, bez ikakvog rezervnog plana, nemojte dozovoliti da vam dan sasvim propadne, već ga nekako u brzini organizujte i učinite da bude ipak dobro iskorišćen.

Evo nekoliko ideja, kako biste to mogli da provedete taj kišni dan, te kako da vam vremenska prognoza ne uništi sve.

Opuštanje u kupki

kupanje
foter/Oneras via Foter.com/CC BY-SA

Znate kako često nemate vremena da ugodite sebi, jer su tu obaveze, brojni dogovori koje treba ispoštovati, te mnogo šta drugo. E, pa, kada vremenska prognoza kaže da je došao kišan dan, kada ipak odlučite sve da odložite, onda iskoritite taj dan za kupku.

Napunite kadu, pripremite sebi neki omiljeni napitak, te nekih pola sata provedite u tom položaju, uživajući i opuštajući se na najbolji mogući način. Stavite i so za kupanje, penastu bombu koja će poboljšati ceo ugođaj…

To ujedno može da vam bude i odličan dan za negu celog tela, kose, pa nakon kupke, iskoristite to što nećete nigde otići za brojne maske i kućne tretmane, posle kojih ćete se sigurno osećati bolje i korisnije, a samim tim i raspoloženije.

Filmski maraton

Televizija
Foter / flash.pro / photo on flickr

Jedna od najvećih prednosti vremenske prognoze koja najavljuje kišno vreme, upravo jesu filmovi i serije. Sve što je potrebno jeste da malo istražite koji je to film zanimljiv, koji filmovi imaju dobre preporuke, da njih nekoliko izdvojite za gledanje, pripremite kokice, neke druge grickalice, sokove ili šta već pijete, te da se udobno smestite u svoju sobu, pokrijete nekim ćebencetom i da započnete svoj maraton filmova, a na taj način će dan brzo proći, ni nećete osetiti da je bilo kiše i padavina.

Spremite ručak

Lonac kuvanje
Foter/NicoleAbalde / photo on flickr

Iako kišan dan ume i te kako da demotiviše, pronađite motivaciju da sebi ulepšate dan, tako što ćete ga ulepšati drugima. Spremite neki lep obrok, može da bude laganiji ručak. Pripremite dezert i pozovite svoje komšije ili prijatelje da dođu do vas, jer to je definitivno jedan od najlepših načina da ulepšate sebi dan, koji je vremenskom prognozom imao tendenciju da bude loš i upropašten.

Trening

Trening
Pixabay.com

U trenucima nervoze, trenucima kada se osećate napeto, pod stresom, najbolji način da se relaksirate i mnogo čega oslobodite, jeste fizička aktivnost, pa tako treninzi i te kako pomažu. Na isti taj način možete pobediti i lošu vremensku prognozu, jer ćete treningom dobiti više motivacije, više volje, te ćete uopšte stvoriti onaj dobar osećaj u sebi koji neće mariti za kišu i loše vremenske uslove.

Knjiga

čitanje
pixabay

Ako ipak niste ni za šta od toga, ako osećate da vam je energija “na dnu”, kao i volja i motivacija, sku-vajte kafu ili čaj, mnogi vole čak i vino uz neku zanimljivu užinu, uzmite knjigu koju već dugo pokušavate da pročitate.

Umotajte se u ćebe i počnite da istražujete neke svetove u kojima će možda biti sunca, plaža ili nečega sasvim trećeg, jer će vas to zasigurno izmestiti iz trenutne situacije i stvarnog sveta.loading...