Dame, možete li da zamislite da brijete lice? To je sada IN

Brijač
Pixabay.com

Ženama je veoma teško da zamisle da žilet stavljaju na lice, ali nisu ni svesne koliko im to može pomoći.

 

Trend koji je već polako počeo da obilazi svet, stigao je kao informacija i kod nas. Naše žene još nisu poklonici ove metode, ali bi trebalo da budu svesna koliko im može pomoći u podmlađivanju.

Manekenka Rejčel Hanter (46) posetila je jednu kliniku u Japanu gde je ovakav tretman veoma popularan. Ona je odlučila da čitav svoj preobražaj prikaže u televizijskoj emsiji.

Dok je ležala na njenom licu dešavala se havarija. Dok je oštrica polako prelazila preko njenog lica, nije joj bilo svejedno, ali kada imate na umu da sve radite za lepotu, onda se strah zanemari.

U Japanu koriste ovu metodu, čiji je naziv “kao sori”, i ističu da ona pomaže proizvodnju kolagemna i otvara pore, nakon čega koža lakše upija hidratantne kreme, a ujedno postaje zategnutija i veoma glatka.

S druge strani, stručnjaci tvrde i misle da ovakav tretman ne može mnogo da utiče na starenje.

– BRIJANJE JE POPUT PILINGA, ALI TO SE MOŽETE URADIT TRAKOM ZA DEPILACIJU, A SVE ŠTO ĆETE URADITI JE DA UKLONITE MRTVE ĆELIJE – REKAO JE DOKTOR RIČARD BARLOU IZ JEDNE BOLNICE U LONDONU.

On je dodao da ovaj tretman možda privremeno čini kožu sjajnijom, ali da nema nikakav uticaj na zaustavljanje starenja lica. 

I holivudske dive Elizabet Tejlor i Merilin Monro navodno su obe praktikovale da na ovaj način uklanjaju dlačice s lica, a kozmetičar Rejčel Hanter kaže da mu mesečno na “kao sori” dođe oko 200 žena.loading...