DAME, OBRATITE PAŽNJU: Stručnjaci otkrivaju idealne godine za vođenje ljubavi

Ljubav dobija smisao tek u zrelim godinama.

seks
Pixabay.com

Šejn Votson, stručnjak za veze i autor knjige “Kako upoznati muškarca nakon četrdesete“, koja se i sama zaista udala nakon četrdesete godine, navodi da seks s godinama postaje sve bolji, a evo i zašto: 

Stidljivost više ne postoji 

Nakon 40-te, žene uglavnom odmah prelaze na stvar, jer kočnice u vidu stidljivosti ili nedostatka iskustva više ne postoje.

Govore ono što misle

Izjave kao što su “Danas sam previše umorna, možemo li to da odložimo za sutra?” potpuno su prirodne za zrele žene, koje se ne plaše pogrešne reakcije muškarca.

Smeju se u neprijatnim situacijama

Kada ih uhvati grč, ili zauzmu smešnu pozu, žene starije od 40 godina nemaju problem da se našale na svoj račun, jer je njihov nivo samopouzdanja sada već stabilan.

Prisebnije su

Sa godinama, dolazi i određena doza prisebnosti i smirenosti, koja odaje utisak žene koja zna šta hoće i koja je njena uloga u životu, a to je muškarcima veoma privlačno.

Otvorenije su

Kada dođu u određeno životno doba, žene više nemaju razloga da se ustručavaju povodom tema vezanih za seks.

Prave odgovarajuće izbore

Iskusna žena zna da odabere odgovarajućeg partnera – onog sa kojim će biti kompatibilna kako na emotivnom, tako i na seksualnom planu, a samim tim se smanjuju šanse da u krevetu nešto pođe naopako.

Svesne su svojih kvaliteta

Žena nakon četrdesete godine tačno zna koji su njeni kvaliteti a koje su mane, svesna je svog izgleda i zrači samouverenom dozom seksepila, za razliku od mladih devojaka koje mogu patiti od brojnih nesigurnosti, izazvanih nezadovoljstvom povodom sopstvenog tela.